21Abril2018

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat NOTÍCIES Altres notícies Tret de sortida a la XXIV Promoció Gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs

Tret de sortida a la XXIV Promoció Gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs

Dimecres 29 es va dur a terme la presentació oficial de la campanya 2017 en un acte públic celebrat al Mercat del Lleó de Girona. No et perdis la vídeonotícia de la inauguració

El Mercat del Lleó de Girona ha acollit avui dimecres 29 de març al migdia la presentació de la XXIV Promoció Gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs. L’acte públic d’inauguració ha anat a càrrec de l'alcaldessa i regidora de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Pals, Sílvia Monar; Josep Clausell, del Molí de Pals; Albert Grassot, de l’Estany de Pals; i Joan Carles Sánchez, com a representant dels 17 restaurants que enguany participen de la campanya.

L’alcaldessa Sílvia Monar ha començat l’acte fent una crida a la participació i animant a tots els veïns i veïnes de Pals i visitants a gaudir d’aquest projecte “que ja s’ha convertit en un referent gastronòmic i culinari al territori” i “una plataforma única per donar-nos a conèixer com a poble”.

Monar també ha agraït la col·laboració, un any més, dels dos molins arrossaires palsencs –el Molí de Pals i l’Estany de Pals-, així com la seva “implicació, suport i predisposició” per “ajudar a cuidar i projectar arreu del territori i fora de les nostres fronteres el llegat identitari, cultural, gastronòmic, turístic i econòmic de l’arròs palsenc”. En aquesta línia, l’alcaldessa de Pals també ha tingut unes paraules d’agraïment per als restaurants participants en aquesta 24 edició, a qui els ha emplaçat a “seguir demostrant i exhibint el potencial culinari únic de l’arròs i l’enorme riquesa cultural i culinària consolidada i de màxima qualitat que tenen els nostres establiments”.

En finalitzar els parlaments, s'ha fet una demostració del procés d’elaboració de l’arròs a càrrec dels molins Arròs l’Estany de Pals i Arròs Molí de Pals. I per acabar la presentació, els assistents han pogut gaudir d’una degustació de tastets d'arròs elaborats per diferents cuiners participants a la campanya gastronòmica d’enguany.

Implicació dels restaurants i molins locals

En la campanya d’enguany, que es durà a terme de l’1 d’abril al 24 de maig, hi participen un total de 17 restaurants locals. Tots els establiments oferiran als comensals un suculent menú basat en l’arròs de Pals com a plat principal, que cada cuiner prepara d'acord amb el seu estil i enfocament gastronòmic.

Novetats

Enguany, com a gran novetat de la XXIV Promoció Gastronòmica Pals i la cuina de l'arròs, l’Ajuntament presenta la primera edició de la Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals. El cap de setmana del 8 i 9 d’abril, la vila acollirà una original mostra de degustacions, tallers, conferències, exposicions i diverses propostes vinculades, totes elles, amb el món de l’arròs.

Activitats al voltant de l'arròs

La campanya es complementarà amb un seguit d’accions enfocades a la difusió del món de l'arròs, entre les quals destaquen: visites guiades temàtiques basades en la història i tradicions que envolten el món de l’arròs, cursets de cuina, mercats de productes de la terraconferències, tallers de manualitats amb espigues d’arròs, etc.

Tota la informació de Pals i la Cuina de l'arròs 2017 la podeu trobar al llibret.