19Juny2018

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat L'Ajuntament de Pals realitzarà la recollida de restes vegetals i promourà el compostatge casolà amb el Consell Comarcal del Baix Empordà

L'Ajuntament de Pals realitzarà la recollida de restes vegetals i promourà el compostatge casolà amb el Consell Comarcal del Baix Empordà

Aquesta propera setmana s'inicia un nou servei a Pals amb la col·locació de sis contenidors de 9 m3 a zones del municipi on majoritàriament hi ha cases amb jardí, una actuació que permetrà acostar a tots els veïns i veïnes la recollida selectiva de restes vegetals.

Un cop iniciat el període de restriccions per la crema de restes vegetals, l'acumulació d'aquest material suposa un risc d'incendis important; d'altra banda, es calcula que en un municipi com Pals les restes vegetals poden suposar fins al 18% del pes de la brossa. Actualment, amb l'aprofitament com a biomassa o per compostatge, es fa viable la recollida i trituració del material recollit, per això el consistori ofereix aquest nou servei que està adreçat únicament als veïns i veïnes, mentre que les empreses de jardineria hauran de gestionar aquests residus amb gestors autoritzats.

Juntament amb aquest nou servei de recollida selectiva, el municipi de Pals s'afegeix a la promoció del compostatge casolà. Es tracta de facilitar compostadors als ciutadans i ciutadanes que disposin de jardí o hort, amb la finalitat que, barrejant les restes vegetals i la matèria orgànica de la cuina, puguin obtenir al cap d'uns mesos compost per utilitzar amb les seves plantes.

Després de satisfer una petita fiança, que es retornarà si s'utilitza correctament l'aparell, es lliurarà un compostador de 400 litres. A més, s'oferirà assessorament individual a través de visites a domicili, consultes telefòniques o bé per correu electrònic.

La fracció orgànica és un dels residus que té més pes en la bossa de deixalles domèstica, juntament amb les restes vegetals, que són una fracció de major volum i que es generen principalment en determinades zones del municipi, especialment aquelles ocupades per habitatges unifamiliars i cases adossades amb jardí. Ara, amb la signatura dels dos convenis amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, el projecte de compostatge casolà i la recollida de restes vegetals suposaran una disminució important dels residus que van a l'abocador, tant en volum com en pes, amb el conseqüent estalvi per a l'Ajuntament de Pals.

Per tirar endavant el projecte, es comptarà amb una campanya informativa adreçada a totes les llars, es faran xerrades per als veïns i veïnes, i també s'establiran punts d'informació. Per a més detalls, podeu contactar amb l'àrea de medi ambient de l'Ajuntament de Pals.

Documents de descàrrega: