Pals exhibeix tot el seu potencial arrossaire en la primera edició de la Mostra Divulgativa de l’Arròs
Veïns i curiosos van passar per la vila aquest cap de setmana per gaudir de demostracions, tallers de cuina, tastets i un ampli i variat ventall d’activitats amb l’arròs palsenc com a gran protagonista. Consulta l’àlbum complet de fotografies.
La XXIV Promoció Gastronòmica Pals i la cuina de l’arròs ha arrencat amb força i amb ganes de seguir donant a conèixer arreu el fet arrosser com a actiu cultural, econòmic, gastronòmic, culinari i identitari de Pals. En el marc de la campanya d’enguany, la vila es va convertir els dies 8 i 9 d’abril en punt de trobada de veïns i veïnes i visitants cridats a gaudir i a descobrir el procés i les propietats i qualitats de l’arròs palsenc, des que es cultiva fins que es degusta al plat, a la Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals que porta per nom A Pals, arròs. Descobreix com es va viure per dins la primera edició del projecte.
L’Espai Arròs va acollir dissabte al migdia l’acte d’inauguració de la mostra a càrrec de l’alcaldessa de Pals, Sílvia Monar. La presentació es va iniciar amb una fotografia de grup amb la presència dels 17 restaurant participants a la Cuina de l’arròs 2017; i tot seguit, el president de l’ADV i els representants dels molins arrossers (Arròs l’Estany de Pals i Arròs Molí de Pals) van adreçar unes paraules al públic assistent. Monar va mostrar la seva satisfacció per "l'èxit d’aquesta experiència i el seu funcionament".Així mateix, va destacar "la rebuda per part de la gent" i "el treball mà a mà amb cuiners, productors i comerciants de la vila", i va prendre nota de les observacions i suggeriments recollits per tal de millorar i ampliar la propera edició -prevista pel 2018, coincidint amb el 25è aniversari de la campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l’arròs-.
En aquest sentit, l’alcaldessa va agrair, novament, la presència i el suport “continuat i imprescindible” dels restaurants, els molins locals i els comerciants i va fer una crida a la participació per gaudir de les diferents propostes que s’ofereixen fins al 14 de maig en el marc de la XXIV Promoció Gastronòmica Pals i la cuina de l’arròs.
Complet programa d’activitats
Al llarg de cap de setmana la vila va acollir múltiples propostes adaptades als gustos i interessos de tots els visitants; com ara, show cookings, demostracions de com es treballava l’arròs manualment abans de la mecanització de finals dels anys 50, tastets, excursions amb Segway pels arrossars de Pals, exposicions d’eines i maquinària agrícola, rutes amb el Xiulet de Pals, activitats amb ponis per als més menuts... Els palsencs, a més, també van poder aportar el seu granet participant al Concurs popular d’arròs organitzat per l’Associació de Comerciants de Pals (ACPA) i que va comptar amb la participació de vuit concursants. El jurat va destacar l’excel·lent preparació i cuina de les diferents propostes i va valorar la millor elaboració, la millor presentació i l’arròs més original.