21Abril2018

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals exhibeix tot el seu potencial arrossaire en la primera edició de la Mostra Divulgativa de l’Arròs

Pals exhibeix tot el seu potencial arrossaire en la primera edició de la Mostra Divulgativa de l’Arròs

Veïns i curiosos van passar per la vila  aquest cap de setmana per gaudir de demostracions, tallers de cuina, tastets  i un ampli i variat ventall d’activitats amb l’arròs palsenc com a gran protagonista. Consulta l’àlbum complet de fotografies.

La XXIV Promoció Gastronòmica Pals i la cuina de l’arròs ha arrencat amb força i amb ganes de seguir donant a conèixer arreu el fet arrosser com a actiu cultural, econòmic, gastronòmic, culinari i identitari de Pals. En el marc de la campanya d’enguany, la vila es va convertir els dies 8 i 9 d’abril en punt de trobada de veïns i veïnes i visitants cridats a gaudir i a descobrir el procés i les propietats i qualitats de l’arròs palsenc, des que es cultiva fins que es degusta al plat, a la Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals que  porta per nom A Pals, arròs. Descobreix com es va viure per dins la primera edició del projecte.

L’Espai Arròs va acollir dissabte al migdia l’acte d’inauguració de la mostra a càrrec de l’alcaldessa de Pals, Sílvia Monar. La presentació es va iniciar amb una fotografia de grup amb la presència dels 17 restaurant participants a la Cuina de l’arròs 2017; i tot seguit, el president de l’ADV i els representants dels molins arrossers (Arròs l’Estany de Pals i Arròs Molí de Pals) van adreçar unes paraules al públic assistent. Monar va mostrar la seva satisfacció per "l'èxit d’aquesta experiència i el seu funcionament".Així mateix, va destacar "la rebuda per part de la gent" i "el treball mà a mà amb cuiners, productors i comerciants de la vila", i va prendre nota de les observacions i suggeriments recollits per tal de millorar i ampliar la propera edició -prevista pel 2018, coincidint amb el 25è aniversari de la campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l’arròs-.

En aquest sentit, l’alcaldessa va agrair, novament, la presència i el suport “continuat i imprescindible” dels restaurants, els molins locals i els comerciants i va fer una crida a la participació per gaudir de les diferents propostes que s’ofereixen fins al 14 de maig en el marc de la XXIV Promoció Gastronòmica Pals i la cuina de l’arròs.

Complet programa d’activitats

Al llarg de cap de setmana la vila va acollir múltiples propostes adaptades als gustos i interessos de tots els visitants; com ara, show cookings, demostracions de com es treballava l’arròs manualment abans de la mecanització de finals dels anys 50, tastets, excursions amb Segway pels arrossars de Pals, exposicions d’eines i maquinària agrícola, rutes amb el Xiulet de Pals, activitats amb ponis per als més menuts... Els palsencs, a més, també van poder aportar el seu granet participant al Concurs popular d’arròs organitzat per l’Associació de Comerciants de Pals (ACPA) i que va comptar amb la participació de vuit concursants. El jurat va destacar l’excel·lent preparació i cuina de les diferents propostes i va valorar la millor elaboració, la millor presentació i l’arròs més original.