21Juliol2018

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals viu una nova Festa Major marcada per la varietat d’activitats i l’alta participació ciutadana

Pals viu una nova Festa Major marcada per la varietat d’activitats i l’alta participació ciutadana

L’Ajuntament dona les gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible, un any més, un nou èxit de participació en la #FMPals17. Els veïns del poble de Pals han gaudit durant tres dies d’activitats com la cercavila de Festa Major, sardanes, animació infantil, classes de zumba i monòlegs d’humor, entre moltes altres propostes. Podeu consultar l'àlbum de fotografies en aquest enllaç.

Després d’un cap de setmana intens, la vila va acomiadar el diumenge 6 d’agost una nova edició de la Festa Major que, un cop més, va deixar moments inoblidables i que perduraran en la retina de molts veïns i visitants. L'alcaldessa de Pals, Sílvia Monar, expressa que "la Festa Major ha esdevingut, un cop més, una gran oportunitat per viure a fons el poble de Pals, per conviure i per compartir amb els visitants d’arreu la riquesa de les nostres tradicions”.

Humor, ball, cultura popular i molt més

Del 4 al 6 d’agost la vila es va omplir de gent per gaudir de les diverses activitats proposades per l’Ajuntament i les associacions culturals palsenques. Divendres, després de la tradicional cercavila de Festa Major, els coneguts humoristes Xuriguera i Faixedas van donar el tret de sortida oficial a la festa amb el tradicional pregó. El programa d’enguany reunia activitats per a tots els públics, barrejant tradició i modernitat, amb propostes com les sardanes, la missa cantada o la ja habitual i multitudinària sessió de zumba del divendres a la nit. Un altre dels plats forts de la Festa va ser l’actuació de l’humorista Peyu, que va congregar un bon nombre d’espectadors el dissabte a la nit al Pati de Ca la Pruna.

Implicació i compromís de les entitats

La Festa Major de Pals ha tornat a ser una mostra de la importància de les entitats i el teixit associatiu de la vila. En aquest sentit, la regidoria de Cultura, Mireia Bonilla, dóna les gràcies a les entitats per la seva "clara implicació en l’organització i desenvolupament de les activitats”, un compromís sense el qual,afegeix Bonilla, “no hauria estat possible el nou èxit de participació assolit”.

Un recorregut per la història i les llegendes del municipi

D’altra banda, cal destacar que en el marc dels actes de la Festa Major s’ha presentat el llibre ‘Petita història de Pals’, escrit per Jordi Cortès i il·lustrat per la popular Pilarín Bayés. L’obra, dirigida als infants, fa un recorregut per la història i les llegendes del municipi i s’ha editat en català, castellà, anglès i francès.

L’Ajuntament agraeix la implicació de totes aquelles persones, entitats, associacions i comerços que han fet possible la celebració de la Festa Major de Pals.