22Novembre2017

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals es convertirà aquest cap de setmana en la capital gastronòmica de Catalunya

Pals es convertirà aquest cap de setmana en la capital gastronòmica de Catalunya

Del 25 al 27 d’agost, la vila acollirà la 37a edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya i el 22è Tast de Formatges, dues de les cites més concorregudes i esperades de la temporada d’estiu a la Costa Brava.

Després de l’èxit de participació viscut l’any 2016, Pals referma un cop més la seva clara aposta per convertir-se en municipi gastronòmic i turístic de referència a la comarca i al conjunt de Catalunya. Així, els dies 25, 26 i 27 d’agost la vila acollirà una nova edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya i del Tast de Formatges.

El Pati del Centre Cultural Ca La Pruna, al recinte medieval de Pals, repetirà enguany com a espai neuràlgic d’ambdues cites organitzades per la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pals, INCAVI, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, el Patronat de Turisme Costa Brava – Girona i la Diputació de Girona.

37a Fira de Vins i Caves de Catalunya

La 37a Fira de Vins i Caves de Catalunya i el 22è Tast de Formatges es podran visitar durant els tres dies en horari de les 19:30 h. fins a les 23:30 h.  Així, els visitants podran degustar vins i caves de les diferents Denominacions d’Origen Catalanes, amb la participació d’una seixantena de cellers amb més de 100 referències diferents; entre elles la Denominació d’Origen (DO) Empordà, representada per un alt percentatge de la totalitat dels cellers integrants.

22è Tast de Formatges

Al mateix temps, aquells qui s’acostin al Pati de Ca la Pruna de divendres a diumenge podran degustar formatges artesans, com ja és tradició, per acompanyar el vi. Les quatre varietats catalanes escollides per a la present edició seran: Cingle, formatge elaborat amb llet crua de cabra per la Formatgeria La Frasera; Xiroi, formatge semi curat elaborat amb llet crua de vaca per la Formatgeria La Xiquella; Ordre, formatge de llet d’ovella elaborat per la Formatgeria Can Pujol; i Costa Negra, formatge tendre de llet de vaca elaborat per la Formatgeria Tros de Sort.

Les degustacions podran ser de quatre vins o caves, de tast de formatges i d’un combinat de quatre vins o caves i 4 formatges. A més, els assistents també obtindran una copa tastavins i un llibret informatiu on apareix tota la informació de la fira, les DO participants i una fitxa de tast on podran apuntar les seves notes.

L’Ajuntament de Pals fa una crida als veïns i veïnes a gaudir d’aquest proposta gastronòmica, degana a tota Catalunya, i que té com a objectiu explicar l’àmplia gamma i la magnífica qualitat dels productes catalans i de proximitat.