21Juliol2018

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Resultats a Pals del Referèndum d’autodeterminació

Resultats a Pals del Referèndum d’autodeterminació

Un total de 1.061 veïns i veïnes van exercir al municipi el seu dret a vot al llarg de la jornada.

Diumenge 1 d’octubre, un total de 1.061 persones –el que suposa una participació del 65%- van exercir en els col·legis electorals de Pals el seu dret a vot en el Referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya.

El ‘SÍ’ va ser l’opció més votada per part dels veïns i veïnes (1.009 vots). El ‘NO’ va rebre el suport de 38 persones; mentre que es van comptar un total de 12 vots en blanc i dos de nuls.

Sílvia Monar, alcaldessa de Pals, valora molt positivament la participació ciutadana i assegura que “sempre és positiu i encoratjador veure com la ciutadania respon quan és cridada a les urnes per decidir sobre el seu futur”. En aquesta línia, Monar agraeix la tasca dels voluntaris que han garantit la neutralitat, imparcialitat i bon desenvolupament del procés” i posa en valor la demostració de civisme, respecte i compromís amb la democràcia i les urnes exhibits durant tota la jornada electoral per part dels palsencs i palsenques i entitats.

L’Ajuntament de Pals, finalment, lamenta i condemna de forma enèrgica la repressió i la greu vulneració dels drets civils i les llibertats patides pels catalans i catalanes durant l’exercici del seu dret a vot durant el Referèndum d’autodeterminació.