19Desembre2018

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Els Pressupostos Participatius de Pals, a votació!

Els Pressupostos Participatius de Pals, a votació!

Fins al 14 de novembre, tots els palsencs i palsenques majors de 16 anys podran votar entre les 15 propostes finalistes. Consulta aquí les instruccions de participació.

Els veïns i veïnes de Pals estan cridats a votar aquest mes de novembre. L’Ajuntament obre del dimarts dia 7 al dimarts 14, ambdós inclosos, el període de votació dels Pressupostos Participatius 2017. Tots els palsencs i palsenques majors de 16 anys podran prendre part de la votació de manera presencial als punts habilitats a l’Ajuntament i al Centre Cívic o de forma telemàtica a través del nou web de participació ciutadana www.decidimpals.cat.

Mireia Bonilla, regidoria de Participació Ciutadana, convida la ciutadania a participar activament de la votació i explica que “aquests pressupostos participatius són un oportunitat excel·lent per obrir a tots els nostres veïns i veïnes el dia a dia de l’Ajuntament i fer-los partícips directes del debat públic i del disseny del Pals que volem per al present i futur més immediat.”

Quan i on puc votar?

Les votacions a través del web www.decidimpals.cat es podran realitzar del 7 al 14 de novembre, ambdós inclosos, durant les 24 hores del dia. Mentrestant, en el cas de la votació presencial, s'habilitaran punts de votació a l’Ajuntament els dies 7, 8 i 9 de novembre (de 10 h. a 14:30 h.); i al Centre Cívic, el dimecres 8 de novembre (de 17 h. a 20 h.).

Què votem?

Per aquesta primera convocatòria de Pressupostos Participatius, pionera al municipi, la Regidoria de Participació Ciutadana sotmetrà a votació i decisió popular un total de 15 actuacions en els àmbits de via públicaequipaments municipalseducaciómobilitatoci infantilgestió patrimonial o esports. Consulta aquí les propostes que es sotmetran a votació.

Les 15 accions que se sotmetran a votació del 7 al 14 de novembre, neixen a partir de les propostes que van presentar els veïns i veïnes i les entitats de Pals fins el passat 31 de maig. Durant el període de presentació, els palsencs i palsenques van fer arribar més de 70 projectes al consistori; i després de ser valorats i quantificats pels serveis tècnics de l’Ajuntament, d’aquests se’n sotmetran a votació un total de 15.

El consistori ha fet una reserva en el pressupost municipal de 2017 de 75.000€ perquè la ciutadania decideixi a quins projectes els vol destinar. En aquest sentit, l’Ajuntament de Pals es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades del 7 al 14 de novembre per tal que ja es puguin començar a realitzar a partir del 2018.