17Octubre2018

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat La Llar del Pensionista de Pals amplia aquest curs el seu programa d’activitats

La Llar del Pensionista de Pals amplia aquest curs el seu programa d’activitats

Per a la temporada 2017/2018 s’han inclòs algunes novetats destacades, atenent a la demanada dels propis socis i amb la intenció de renovar les activitats que es duen a terme al Casal de la Gent Gran. Consulta aquí els horaris del nou curs.

L’Ajuntament de Pals segueix apostant fermament un curs més per dotar el col·lectiu de gent gran del municipi d’eines, recursos i equipaments de primer nivell i adaptats a les seves necessitats amb l’objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida dels palsencs i palsenques, promoure un envelliment actiu i saludable i incentivar la participació activa de les persones de més edat en la societat.

En aquesta línia, l’associació Llar del Pensionista –amb la col·laboració directa de la Regidoria d’Acció Social- impulsa aquesta temporada 2017/2018 una nova programació d’activitats renovada i adequada als interessos i gustos dels usuaris.

Des del mes d’octubre es duen a terme sessions de gimnàstica de manteniment, dirigides per una fisioterapeuta, en varis grups de treball segons l’estat de forma dels alumnes; també, classes de perfeccionament del català, parlat i escrit; i cursos sobre l’ús d’smartphones i d’informàtica, amb l’objectiu de familiaritzar els usuaris amb l’ús de les noves tecnologies. Aquestes propostes han tingut molt bona acollida entre els participants i se seguiran realitzant a la Llar del Pensionista fins al proper mes de juny del 2018.

En aquest sentit, les diferents activitats que es duen a terme tenen com a objectiu fomentar les activitats físiques per reduir el risc de desenvolupar múltiples malalties; incentivar la gent gran a ampliar coneixements, especialment en noves tecnologies i l’educació per a la salut, realitzant tallers per exercitar la memòria...; fomentar les xarxes de relacions socials; i facilitar la participació activa del col·lectiu en els processos decisoris públics.

El Casal de la Gent Gran de Pals, obert l’any 2008, ha esdevingut amb el pas del temps una de les llars més actives i dinàmiques de la comarca i actualment compta amb més de 400 socis i sòcies que gaudeixen en aquest punt de trobada d’un ampli ventall de propostes lúdiques i recreatives, com ara balls de saló, viatges i excursions, sortides per a assistir a espectacles culturals, festes i àpats populars, activitats de formació i aprenentatge, i activitats físiques.