17Octubre2018

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals comptarà amb un nou tècnic de Joventut per dissenyar, planificar i donar suport a les actuacions juvenils

Pals comptarà amb un nou tècnic de Joventut per dissenyar, planificar i donar suport a les actuacions juvenils

La incorporació és fruit del conveni aprovat recentment entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà. En paral·lel, el consistori ja ha començat a treballar en l’elaboració d’un nou Pla Local de Joventut (PLJ) que permetrà planificar i estructurar a curt i mig termini les polítiques i accions de joventut a Pals.

Dimecres 22 de novembre, la Junta de Govern Local va aprovar un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà de continuïtat del projecte de Tècnic Compartit de Joventut per a l’any 2018. Amb aquest acord, l’Ajuntament dóna compliment a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de polítiques d’oci i formació juvenil.

El conveni signat amb el Consell Comarcal té una vigència anual i està lligat al Contracte Programa 2017-2019 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Així, l’acord té com a objectius potenciar el desenvolupament de polítiques de joventut a Pals; crear serveis municipals específics adreçats a la població juvenil; dinamitzar les accions ja existents en matèria de joventutper tal que esdevinguin veritables polítiques de joventut; i apropar als joves palsencs els serveis adreçats a ells.

Xavier Coll, regidor de Joventut, assegura que la incorporació al municipi d’un tècnic compartit de Joventut “suposarà un salt qualitatiu necessari i imprescindible per oferir als nostres joves activitats, formacions i polítiques adaptades a les seves necessitats i als seus interessos”. En aquesta línia, Coll avança que després de l’absència d’aquesta figura a Pals al llarg dels darrers anys “l’Ajuntament fa una ferma aposta per recuperar de nou aquesta plaça que millorarà substancialment els serveis, eines i recursos que des de la Regidoria es posen a la mà del col·lectiu juvenil”.

Entre les tasques que assumirà el tècnic compartit de Joventut hi ha el disseny i la planificació de les actuacions juvenils al municipi a curt i mitjà termini i donar suport al desenvolupament del Pla Local de Joventut (PLJ) que l’Ajuntament ha començat a dissenyar enguany i que permetrà analitzar l’estat del jovent a Pals atenent tant a les seves mancances com a les seves necessitats i exposar els objectius a assolir i els eixos i les accions que es duran a terme per assolir els objectius marcats.