19Gener2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona emet un informe sobre el POUM de Pals

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona emet un informe sobre el POUM de Pals

El document de la Comissió analitza la proposta de treball presentada per l’Ajuntament el passat mes d’abril del 2017.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Pals, que va començar a caminar l’any 2013 i va ser aprovat inicialment en el ple de gener de 2015, ha estat subjecte aquest mes de desembre d’un informe previ de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, en el qual s'hi inclouen suggeriments, observacions i recomanacions.

Maite Servià, regidora d’Urbanisme, explica que “estem contents de la feina efectuada fins avui, que és molta, però caldrà seguir treballant per tal d'adaptar el Pla a les directrius que ens suggereix la Comissió". I afegeix que "un cop haguem abordat i incorporat en el Pla les indicacions que ens fa la Generalitat, el document haurà de ser exposat públicament de nou, per tant, serà un procés llarg".

L’informe emès per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona analitza detalladament el document de treball elaborat per l'Ajuntament. La proposta entregada pel consistori recollia la resolució de totes les al·legacions ciutadanes presentades durant el període d’exposició pública del POUM, així com les indicacions marcades pels organismes participants en la definició d’aquest Pla. No obstant, aquest informe previ obligarà a introduir-hi alguns canvis substancials, com la rebaixa del nombre d'habitatges o la desclassificació d'alguns sectors.

Sergi Brull, alcalde de Pals, remarca que “fer la revisió del POUM és un repte, però aquest equip de govern l'ha entomat amb fermesa i amb la voluntat de definir el full de ruta del nostre futur com a poble". I també explica que "ara l'Ajuntament estudiarà l'abast del conjunt de recomanacions proposades per la Comissió, però estem segurs que de la mà de la Generalitat aconseguirem un document que permeti un desenvolupament sostenible de Pals acord a les peculiaritats i realitat del nostre municipi”.

La tramitació des de l’aprovació inicial

Després de l’aprovació inicial, el gener del 2015, el POUM va estar en exposició pública, període en el qual entitats, partits i ciutadans hi van poder fer les al·legacions que van creure oportunes. Aquestes van ser classificades per tal de tenir una radiografia clara d’aquells aspectes que calia revisar. Totes elles van ser estudiades i de la seva valoració se’n van desprendre modificacions que han estat incorporades en el document que s’ha sotmès a informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona.