17Febrer2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Humana recupera més d’11 tones de roba usada a Pals amb una finalitat social i ambiental

Humana recupera més d’11 tones de roba usada a Pals amb una finalitat social i ambiental

Les donacions confirmen la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social.La reutilització i reciclatge de la roba recuperada evita l’emissió de 36 tones de CO2.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, va recuperar un total d’11.563 kg de tèxtil usat a Pals al 2017.

Les donacions representen un augment del 3,71% respecte l’any anterior (11.149 kg), confirmant la confiança dels palsencs i palsenques per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. El tèxtil és la fracció recollida selectivament amb potencial d’aprofitament més gran, per sobre del vidre, el paper, l’orgànica o el plàstic.

La roba procedeix dels quatre contenidors d’Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.