19Desembre2018

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals, amb les ‘Vies Braves’

Pals, amb les ‘Vies Braves’

El consistori ha signat de nou el conveni de col·laboració amb la xarxa pública d’itineraris marins de la Costa Brava amb l’objectiu de continuar ampliant la seva oferta turística, esportiva i de promoció econòmica des de Setmana Santa fins a setembre.

L’Ajuntament de Pals va aprovar dimecres 21 de febrer, en el marc de la Junta de Govern Local, un conveni de col·laboració i cooperació amb l’empresa Vies Braves Swimming, S.L. per un període d’un any -prorrogable a dos anys més-.

El conveni, impulsat per les regidories de Joventut, Esports i Noves Tecnologies i Turisme, Comerç, Empresa i Ocupació, contempla la realització de neteges anuals del fons marí del municipi; la realització a la vila de diverses proves esportives com el ‘Vies Braves Non Stop’ o la ‘Swim Run’; la promoció de la pràctica en grup de la natació en aigües obertes; o la pràctica de l’snorkelling per explorar la fauna i flora del litoral.

Sílvia Monar, regidora de Turisme, Comerç Empresa i Ocupació, afirma que “aquest projecte ens permet diversificar el nostre turisme; captar nous segments de mercat; promocionar la destinació; promoure el coneixement, l‘ús racional i sostenible dels recursos naturals; promocionar esport i salut; i esdevenir un reclam lúdic”.

En aquesta línia, Xavier Coll, regidor d’Esports, Joventut i Noves Tecnologies  defensa que “aquesta col·laboració és una eina amb gran potencialitat per contribuir a la planificació de l’esport local així com al disseny de polítiques transversals amb altres àmbits, molt especialment el del comerç i el de turisme, així com contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania mitjançant la progressiva incorporació de la pràctica esportiva com un hàbit d’estil de vida actiu i saludable”.

El projecte Vies Braves es va iniciar a la Costa Brava l’any 2014 fruit d’una iniciativa del nedador d’aigües obertes Miquel Sunyer i l’empresa TechnojetSwim, amb l’ajuda del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Dipsalut, i els ajuntaments de les poblacions amb Via Brava. Pals en forma part des del 2015 i, actualment, Vies Braves disposa de 14 itineraris en 11 municipis de la Costa Brava, cinc a cinc municipis de la província de Barcelona, i quatre més a la ciutat de Barcelona.