18Abril2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat La campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs compleix 25 anys

La campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs compleix 25 anys

Del 6 d’abril al 13 de maig tindrà lloc a Pals una nova edició d’aquesta popular campanya que té com a objectiu projectar el món de l’arròs i les seves diferents aplicacions a la cuina. Enguany participaran en el projecte una setzena de restaurants locals. Consulta aquí el programa d’activitats.

Pals ja es prepara per acollir aquest proper mes d’abril la 25a edició de la campanya gastronòmica  Pals i la cuina de l'arròs, organitzada per l’Ajuntament de Pals en col·laboració amb els restaurants i els molins arrossaires del municipi. El tret de sortida de les activitats tindrà lloc el dijous 5 d’abril, amb la presentació de la campanya als mitjans de comunicació, que enguany es farà al bell mig dels arrossars. L’acte tindrà entre els seus plats forts la projecció d’un reportatge audiovisual que l’Ajuntament ha editat en commemoració de l’aniversari d’aquest popular esdeveniment gastronòmic, que enguany compleix 25 anys.

Sílvia Monar, regidora de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Pals, assegura que “enguany encarem una edició amb molt simbolisme: la 25a. Una ocasió única per seguir demostrant que a Pals i al nostre paísgaudim d'una riquesa cultural i culinària consolidada i de màxima qualitat”. En aquesta línia, Monar defensa que l’edició d’enguany també és “tot un premi i un reconeixement a la tasca ingent que els nostres restaurants i molins han dut a terme al llarg dels darrers anys per posicionar la nostra vila com un referent turístic i gastronòmic de primer ordre”.

Implicació dels restaurants i molins locals

Durant la presentació es donaran tots els detalls de la campanya d’enguany, que es durà a terme del 6 d’abril al 13 de maig i en la que hi participaran un total de 16 restaurants locals. Tots els establiments oferiran als comensals un suculent menú basat en l’arròs de Pals com a plat principal, que cada cuiner preparà d'acord amb el seu estil i enfocament gastronòmic. Els menús, a més, aniran acompanyats de vins de les Caves Castell de Peralada, que enguany compleixen 25 anys de col·laboració amb la campanya. 

La Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals compleix la seva segona edició

L’èxit assolit l’any de la seva estrena i la ferma voluntat de l’Ajuntament de dotar la campanya ‘Pals i la Cuina de l’Arròs’ de nous atractius, el consistori presentarà enguany la segona edició de la Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals. El cap de setmana del 9 i 10 de juny, la vila acollirà una original mostra de degustacions, tallers, conferències, exposicions i diverses propostes vinculades, totes elles, amb el món de l’arròs. Aquell mateix cap de setmana, a més, també tindrà lloc la cinquena edició del ‘Planta’t a Pals’, que oferirà als veïns i visitants un original programa d’activitats de caire tradicional i festiu per a tots els gustos i amb l’arròs palsenc com a gran protagonista.

Activitats al voltant de l'arròs

La campanya es complementarà amb un seguit d’accions enfocades a la difusió del món de l'arròs, entre les quals destaquen: l’IX Torneig de Golf i la Cuina de l’Arròs; la ruta literària de Sant Jordi; el Curs de Cuina de l’Arròs; passejades pels arrossars; la Ruta de l’Arròs amb el Xiulet de Pals; visites guiades pel nucli antic de Pals; i com a gran novetat, la Torre de les Hores obrirà al públic a partir del 8 d’abril. 

Antecedents

El cicle d’activitats relacionat amb el món de l’Arròs s’inicia l'any 1994 amb la Campanya Gastronòmica Pals i la Cuina de l’Arròs, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Pals, els restaurants de la vila i els molins d’arròs.