18Abril2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat La Torre de les Hores obre les seves portes al públic

La Torre de les Hores obre les seves portes al públic

L’acte públic d’inauguració es va celebrar dissabte 7 d’abril i va comptar amb la presència destacada del vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira. L’emblemàtic monument palsenc ha estat sotmès des del 2012 a un ambiciós projecte de restauració que ha culminat aquest mes d’abril amb l’obertura al públic de les seves portes.

Dissabte 7 d’abril, l’Ajuntament de Pals va inaugurar de forma oficial l’obertura al públic de la Torre de les Hores després dels treballs de restauració que el consistori –amb el suport de la Diputació de Girona- hi ha dut a terme al llarg dels darrers anys.La presentació pública va anar a càrrec d’Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; l’alcalde de Pals, Sergi Brull; la regidora de Turisme, Sílvia Monar; i Lluís Bayona, arquitecte del projecte.

Amb aquesta inauguració, l’equip de govern referma la seva aposta en l’impuls d’accions enfocades a la preservació i conservació dels monuments, dels jaciments i dels llocs d’interès cultural del municipi, així com les orientades a la seva comprensió, com a vehicle d’aproximació al passat de la història de Pals i com a eina vertebradora del seu futur.

L’Ajuntament culmina un ambiciós projecte de restauració iniciat l’any 2012

La Regidoria d’Urbanisme ha dut a terme des de l’any 2012 un ambiciós projecte de restauració de l’edifici més característic i simbòlic del poble, la Torre de les Hores, amb l’objectiu de recuperar-ne l’aspecte original d’obrir-lo a la ciutadania. Així, el pla, dividit en diverses fases, ha implicat la rehabilitació exterior i interior i dels accessos de l’edifici per tal de garantir la seguretat de tots els visitants i convertir el monument en un espai de referència i en un nou atractiu turístic.

La Torre de les Hores, novetat de la XXV campanya gastronòmica ‘Pals i la cuina de l’arròs’

Coincidint amb la XXV campanya gastronòmica ‘Pals i la cuina de l’arròs’, l’Ajuntament obre des d’aquest mes d’abril les portes del monument per tal que els veïns i veïnes i visitants que ho desitgin puguin conèixer aquest emblemàtic edifici i gaudir de les vistes excepcionals dels arrossars, la plana de l’Empordà, el Montgrí o les Illes Medes.

Les visites a l’edifici es realitzaran al llarg de tot l’any de dilluns a diumenge, de 10 h. a 20 h. Durant els mesos d’hivern, mentrestant, l’horari serà de les 10 h. a les 18 h.

Història de l’edifici

El monument formava part de l’antic castell de Pals, construït al s. IX, i té una altura de 15 metres. Un cop restaurat, des de la part superior, els visitants poden gaudir de les vistes excepcionals de la plana de l’Empordà, amb les muntanyes del les Gavarres, el Canigó i el Montgrí a l’horitzó.