26Març2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat L’Ajuntament millora l’eficiència de l’enllumenat públic dels carrers Sant Fructuós, de la C-31 i la rotonda nord de Pals

L’Ajuntament millora l’eficiència de l’enllumenat públic dels carrers Sant Fructuós, de la C-31 i la rotonda nord de Pals

L’actuació, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, ha consistit en la substitució de 79 punts de llum de VSAP per llums de tecnologia LED.

L’Ajuntament de Pals va adherir-se al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses el 12 de febrer de 2013, una de les iniciatives més ambicioses d’àmbit europeu orientada als municipis per lluitar contra el canvi climàtic.El mes de maig de 2015, el consistori va aprovar definitivament el Pla d’Acció de l’Energia Sostenible (PAES), on es detalla tota una sèrie d’actuacions per a la millora de l’eficiència energètica i la promoció de les energies renovables per disminuir les emissions de CO2.

El 22 de desembre de 2015 l’Ajuntament es va adherir al Pla de Serveis per al Foment de l’Eficiència Energètica i les Energia Renovables i per a la promoció de la Biomassa Forestal, i el 14 de gener de 2016 la Diputació de Girona va acceptar l’assistència tècnica sol·licitada pel consistori.

Així, la Diputació, en el marc de la campanya del Pla a l’Acció 2016, va concedir a l’Ajuntament de Pals una subvenció per a la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior de diverses zones del municipi per un import de 13.925,06€.

Per dur a terme aquesta actuació el consistori va realitzar un concurs obert per l’adjudicació d’un contracte de subministrament de tecnologia per a la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic exterior dels quadres 04, 07 i 24 de municipi de Pals. L’empresa guanyadora va oferir un estalvi energètic garantit d’un 80%, la qual cosa suposa un estalvi econòmic anual de 6.820,08€.

Finalment, l’actuació ha consistit en substituir 79 punts de llum de VSAP per llums de tecnologia LED als carrers Sant Fructuós, la C-31 i la rotonda nord de Pals.