26Març2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat El concurs literari i les rutes guiades doten el Sant Jordi 2018 d'un to marcadament cultural

El concurs literari i les rutes guiades doten el Sant Jordi 2018 d'un to marcadament cultural

Un any més, els palsencs i palsenques han acollit la Diada de Sant Jordi amb molta il·lusió i ganes de contribuir a seguir fent especial la celebració d'aquesta festivitat. Amb la potenciació del concurs Llapis de Sant Jordi i les rutes literàries, l'Ajuntament segueix apostant per la cultura com a eix principal de desenvolupament del municipi.

Les activitats van començar el 21 i 22 d’abril pels arrossars i el nucli antic de Pals; escenari de la que sens dubte és una de les propostes de caire literari més originals de les comarques de Girona: les rutes literàries organitzades per l’Associació Cultural de Pals, amb la col·laboració de l’Ajuntament, el trenet “El Xiulet” i veïns i veïnes de la vila. Persones vingudes d'indrets diversos van participar en aquestes particulars visites guiades en què, a més de contemplar la bellesa dels camps d'arròs o del patrimoni arquitectònic del municipi, els assistents tenen l'oportunitat d'escoltar poesies recitades especialment escollides per ambientar cada moment del trajecte.

Lliurament de premis del 22è concurs ‘Llapis de Sant Jordi’

Ja dilluns 23 d’abril, diada de Sant Jordi, el pati de Ca la Pruna va acollir l’esperada entrega de premis de la 22a edició del Llapis de Sant Jordi en categoria infantil i adulta. Enguany, el jurat del certamen, a qui l’Ajuntament de Pals agraeix la seva tasca i professionalitat, va premiar als següents participants:

Categoria Infantil (grup A)

1r premi:  Blanca Yruela Johera, per ‘Sant Jordi de veritat’

2n premi: Alexandra Gou Sicília, per ‘El punt de vista del drac’

3r premi: Natàlia Bañeras Sala, per ‘Una nit de fantasia’

Categoria Infantil (grup B)

1r premi: Ona Evans Balaguer, per ‘La poció de l’Iphone X’

2n premi: Aicha Pajuelo El Haddouchi, per ‘La llegenda de Sant Jordi’

3r premi: Eva Mató Cama, per ‘Mirant les estrelles’

Categoria Juvenil

Deserta.

Categoria d’adults - Premi de Poesia

Xavier Solé Salvat, per ‘Camins’

Categoria d’adults - Premi de Prosa

Blai Felip Palau, per ‘Dolça Lideta’

En el cas de la categoria infantil, els premis consistien en un llapis, un llibre i un val per valor de 30€, 25€ i 20€ (primer, segon i tercer premi) per a cadascuna de les categories. Mentre que en el cas dels adults els premis consistien en un llapis, un diploma i 300€ per a cada modalitat. Un any més, el jurat va tenir una tasca molt complicada, ja que tant el nombre de participants com el nivell de les seves creacions van ser molt elevats.

Un cop donats els premis, la festa va continuar amb l’actuació del grup ‘Landry Rumbero’. Tots els assistents, grans i petits, van gaudir de valent i van participar dels balls i del berenar popular (amb un bon tall de pa amb xocolata i sucs de fruita). L’AMPA Quermany, per la seva banda, va oferir la possibilitat de comprar un llibre i de fer-se una fotografia al photocall de la Llegenda de Sant Jordi.

La Diada

La festivitat, a més, es va completar amb les tradicionals paradetes de roses i llibres a càrrec de les entitats que van omplir els carrers de la vila.

Des de l'Ajuntament es dóna les gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible les activitats de Sant Jordi, com ara l'AMPA i l'equip docent de l'Escola Quermany, l'Associació Cultural de Pals i els membres del jurat del concurs literari. Gràcies a l'èxit de totes les activitats, Pals va poder oferir, novament, el seu petit homenatge a la literatura i la cultura des de la personalitat que ens caracteritza i defineix com a poble.