26Març2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals acull la primera etapa del 10è Memorial Antonio Miguel Ramírez

Pals acull la primera etapa del 10è Memorial Antonio Miguel Ramírez

La prova ciclista arrencarà dissabte 5 de maig des de Ca la Pruna i comptarà amb la participació de diversos clubs i seleccions vingudes d’arreu del país i de l’Estat espanyol.

L’Ajuntament de Pals col·labora aquest cap de setmana en l’organització de la desena edició del Memorial Antonio Ramírez, una prova popular impulsada pel Club Ciclista Palafrugell amb l’objectiu de retre homenatge a qui fou director esportiu de l’entitat i una persona estretament arrelada al municipi de Palafrugell i a la promoció de l’esport i el ciclisme arreu del territori.

Així, Pals serà dissabte 5 de maig seu de la primera etapa de la prova de carretera en categoria cadet. La sortida tindrà lloc a les 17 h. a Ca la Pruna i l’arribada és prevista al mateix punt. El circuit constarà d’un CRI individual de 9,6 quilòmetres. I l’endemà diumenge, el Memorial finalitzarà amb la segona i última prova a Palafrugell. Consulta aquí les restriccions de trànsit durant el desenvolupament de la competició.

L’Ajuntament de Pals posa en valor la iniciativa endegada pel Club Ciclista Palafrugell i se suma a l’homenatge que l’entitat i el municipi reten anualment a la figura d’Antonio Miguel Ramírez.

 

Antonio Miguel Ramírez (Campillos 1956- Palafrugell 2008) fou un ciclista actiu a Palafrugell i director esportiu del Club Ciclista Palafrugell. Treballador del ram de l'automoció (planxista i pintor), es va iniciar en el món de la bicicleta als 15 anys, passant per diversos equips i categories i guanyant diferents curses i campionats. Li van oferir fer-se professional, però va prioritzar la família i la feina.

Als 32 anys va iniciar la tasca de formació de nens i nenes amb la bicicleta. Per les seves mans hi van passar molts petits ciclistes, que de 1993 a 2006 van fer possible que Palafrugell tingués els equips més competitius de Catalunya en alevins, juvenils, cadets i elits, i, a la vegada, va portar el nom de la vila de Palafrugell a la resta d'Espanya, a França i a la República d'El Salvador. Junt amb el seu germà Paco, director titulat de ciclistes, van fer que l'equip d'elit fos de Primera Nacional durant els anys 2000 i 2001, una categoria on hi havia els 15 millors equips professionals.

Relacionat amb l'activitat ciclista, el nom de Ciclosport va se el que va rebre la botiga de venda i reparació de bicicletes que l'Antonio i la seva dona Juani van obrir a Palafrugell pels volts de l'any 1992, primer en un petit local de lloguer i dos anys més tard on tots la coneixem avui. Va ser i continua essent el centre neuràlgic de la frenètica activitat del Club Ciclista Palafrugell.

Va morir sobtadament l'estiu del 2008 a l'edat de 52 anys just quan el seu fill Antonio Miguel Parra, ciclista professional, estava concentrat a Palma de Mallorca amb la selecció espanyola una setmana abans de participar als Jocs Olímpics de Pekin 2008 en la modalitat de persecució en pista.