23Maig2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat La segona Mostra Divulgativa de l’Arròs omplirà Pals de desenes d’activitats

La segona Mostra Divulgativa de l’Arròs omplirà Pals de desenes d’activitats

El 9 i 10 de juny la vila serà l’epicentre de la cuina d’aquest producte amb un programa carregat de tastos, xerrades i demostracions

El cap de setmana del 9 i 10 de juny se celebrarà la segona edició de la Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals, un esdeveniment que té com a objectiu donar encara més notorietat a aquest producte i difondre amb rigor les seves característiques i rellevància en la tradició de Pals i en la gastronomia catalana. Els restaurants de la vila, els molins arrossers i l’Associació de Comerciants de Pals, entre altres, participen activament en l’organització de l’esdeveniment.

L’alcalde, Sergi Brull, anima tothom a participar de la mostra i explica que «el compromís de la corporació municipal és seguir exportant la qualitat de l’arròs de Pals, un producte que ens lliga a les nostres tradicions i reforça la nostra identitat com a poble».

Demostracions de cuina

Entre les activitats més esperades hi ha les múltiples demostracions de cuina amb l’arròs com a protagonista, a càrrec dels cuiners del 16 restaurants que participen en la mostra. Precisament el dissabte 9 de juny al matí hi haurà una demostració conjunta on cada restaurador aportarà un ingredient únic a la cassola creant així un plat singular.

Durant les dues jornades hi haurà diverses demostracions com ara aperitius d’arròs, l’arròs com a postres, diferències entre varietats i mètodes de cocció, arrossos vegetarians, emplatats d’arròs especials i arròs i sushi. Òbviament després de cada demostració hi haurà tast del resultat.

Ampliar coneixement sobre el producte

Les xerrades divulgatives són un dels pilars fonamentals de la Mostra, ja que més enllà del paladar la jornada persegueix satisfer les inquietuds i la innovació a la cuina dels amants del producte. Així, hi haurà diverses xerrades com el maridatge entre arròs i vi, la presentació del primer sake elaborat amb arròs del Delta de l’Ebre i història sobre el cultiu de l’arròs i la vinculació amb activitats festives.

Actes populars

A més de les activitats de tast i divulgació, la Mostra també té una dimensió festiva que no deixarà indiferents als assistents. Durant el cap de setmana es realitzaran visites guiades pels arrossars així com al nucli antic de Pals, el ja tradicional concurs popular d’arròs i també diverses activitats infantils. A més a més, el festival Ítaca se celebrarà també el dissabte dia 9 i Ca la Pruna acollirà el concert dels grups Blaumut i David Mauricio

La Plantada es posposa

Enguany, però, la XXI Plantada tradicional s’haurà d’endarrerir per causes meteorològiques, i es preveu que es pugui celebrar el 23 de juny al Mas Carles, on es podrà gaudir del tradicional esmorzar de pagès.

 

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (PROGRAMA.pdf)PROGRAMA.pdf[Programa segona Mostra Divulgativa de l'Arròs de Pals]7563 Kb