23Maig2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat El Liceu aterra a Pals amb l’òpera «Manon Lescaut» de Puccini

El Liceu aterra a Pals amb l’òpera «Manon Lescaut» de Puccini

És la primera vegada que la vila participa d'aquesta iniciativa promoguda per l'emblemàtic teatre barceloní, que pretén acostar l'òpera a tots els racons del país.

Aquest dissabte la plaça Major es vesteix de gala perquè a les 10 de la nit acollirà ni més ni menys que una de les òperes més importants de la història. Arriba a Pals la iniciativa «El Liceu a la fresca», una projecció d’una òpera que s'interpreta en l’emblemàtic teatre barceloní i que és totalment de franc. Els veïns i veïnes podran gaudir de l'òpera «Manon Lescaut» de Puccini amb una pantalla gegant.

L’objectiu d'aquesta iniciativa és difondre la música i l'òpera al major nombre de ciutadans per tal d’aconseguir una major proximitat  a la cultura operística, per això en comptes de concentrar els esforços a que la gent es desplaci cap a Barcelona, és el Gran Teatre del Liceu el que es trasllada, en aquest cas a Pals. La projecció serà en fals directe, perquè tot i que sí que es representa aquesta òpera al teatre, no és exactament en el moment en què es veurà a Pals.

El projecte Liceu a la fresca es va iniciar l’any 2007 amb Òpera a la Platja. La Temporada 2014-2015 es va tornar a fer realitat gràcies a la col·laboració de Televisió de Catalunya al qual s’hi van afegir alguns municipis que van fer arribar l’òpera a les seves places i carrers a través de pantalles. Aquest fet s’ha anat repetint, de manera que cada vegada més pobles han participat del projecte. Enguany, Pals també s’hi afegeix.