17Febrer2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Èxit de la primera edició de les sessions de gimnàstica adaptada per a gent gran

Èxit de la primera edició de les sessions de gimnàstica adaptada per a gent gran

Més de 50 persones han fet esport amb la supervisió d’una fisioterapeuta al Parc de Salut des del mes d’octubre.

A finals de juny acabaran les sessions de gimnàstica adaptada per a gent gran que l’Ajuntament va organitzar a principis de curs, amb la col·laboració de l’Associació Llar del Pensionista. Hi han participat més de cinquanta persones, fet que es valora molt positivament per part del consistori.

La gimnàstica adaptada té com objectiu promoure l’exercici físic entre les persones amb dificultats per seguir les activitats esportives ordinàries, però que els convé realitzar exercicis per millorar la mobilitat articular, la força muscular, la flexibilitat, la coordinació, i l’equilibri (per tal de prevenir caigudes). També es treballen tècniques de respiració i relaxació per tal de millorar la consciència corporal.

Les sessions les dirigeix una fisioterapeuta especialitzada en el treball amb gent gran, i es realitzen dimarts i dijous, entre el Parc de Salut i el centre cívic. També s’ensenyen exercicis personalitzats que poden practicar de forma autònoma i sense risc de lesions, per ajudar a les persones grans a adoptar hàbits de vida saludable i a promoure un envelliment actiu i amb més qualitat de vida.

Aquesta activitat es reprendrà a mitjans de setembre, tot i que durant l’estiu continuaran les sessions del Parc de Salut, en aquest cas organitzades pel Dipsalut, que es duran a terme els dimecres.