23Maig2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals reviu la tornada de Colom al municipi

Pals reviu la tornada de Colom al municipi

El Cercle Català d’Història ha organitzat unes jornades l’11 d’agost amb recreacions, conferències i rutes guiades, entre d’altres

Amb motiu del 525 aniversari de la tornada de Cristòfor Colom del seu viatge de descoberta, el Cercle Català d'Història organitza el dissabte 11 d'agost l'activitat 525 aniversari tornada de Colom. V Jornada Colombina d’Estudi i Commemoració. Aquesta jornada té dos objectius: un de cultural i un altre d’acadèmic.

Pel que fa a la part cultural, aquesta consisteix en una recreació històrica de la desfilada de la Comitiva de Cristòfor Colom pels carrers de la vila, la benedicció a l'església de Sant Pere i una ofrena floral per part de l’Almirall a la Mare de Déu de Pals. Amb motiu de la cercavila, es tallaran els carrers de la Creu, Major, Mn. Joaquim Pi i la plaça Major i de l'Església, des de les 16h fins a les 21h. Per la mainada s’ha organitzat el taller L’arnès de Cavaller, on es mostrarà com es vestia un cavaller. A les 00h, es donarà inici a la ruta teatralitzada 1492, Cristòfor Colom a Pals: El viatge de descoberta posa rumb a les Índies. “Volem que els palsencs i palsenques facin un viatge pel temps i revisquin el Pals d’aquell 1492”, explica Mireia Bonilla, regidora de Cultura.

Pel que fa a la part acadèmica, enguany el tema central serà l'aportació que el Cercle Català d'Història va aportar en el Congrés Internacional Americanista, que es va celebrar a Salamanca durant el mes de juliol, i que va consistir en l'aportació de noves dades que confirmen la tesi catalana i reafirmen a més, Pals com a port de sortida. Aquestes conferències seran a Ca la Pruna a les 20h.

Altres rutes de Cristòfor Colom a Pals

Continuant amb el calendari de rutes estivals, els dissabtes 18 i 25 d’agost a les 19h se celebrarà la ruta Cristòfor Colom i el Port de Pals: La Descoberta catalana d’Amèrica.

Campanya de crowfunding popular del Cercle Català d’Història

El Cercle Català d’Història ha llençat una campanya de micromecenatge de cara a ajudar a recaptar els fons necessaris per al finançament d’aquesta. La campanya es troba a la coneguda plataforma Verkami i ofereix recompenses com rutes, planisferis cartogràfics i l'estudi sobre el port de Pals, entre d’altres.

La finalitat de l’entitat és promoure la recuperació de la memòria històrica mitjançant el coneixement de la història de Catalunya via anàlisi, recerca, debat i divulgació de la història. Més informació sobre les diverses activitats de l'entitat a  www.cch.cat i a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .