17Febrer2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Ca la Pruna continua amb les exposicions durant l’agost

Ca la Pruna continua amb les exposicions durant l’agost

A principis de mes s'inauguren “Rabat 2014”, de Lola Barranco i Josep Vilallonga, i “Costa Brava”, de David Casadesús

La sala de cultura Ca la Pruna continua amb les seves exposicions programades durant el període estival. El 31 de juliol finalitza l’exposició de Marta Sastre i Núria Pons, “Treballs en vidre. Geometria i Natura”. El mateix dia també s’acabarà l’exposició de Fernando Torres, “Empremta”, una selecció de dibuixos a tinta i una sèrie de monotips sobre paper. En aquest cas, Torres fa referència a la idea de la petjada que deixa després d’un determinat procés de treball i a la voluntat que això es converteixi en el testimoniatge principal d’un temps viscut a través de la pintura.

L’1 d’agost a les 19h s’inaugura l’exposició “Rabat 2014”, amb pintures de Lola Barranco i fotografies de Josep Vilallonga. Mentre Barranco plasma sobre teles i papers les diferents superfícies rugoses, erosionades i esgrafiades, de colors naturals de terres i òxids minerals de la ciutat de Rabat, al Marroc, Vilallonga i la seva càmera fotografien els canvis que ha viscut la mateixa ciutat en els últims 16 anys.

El mateix dia també dona el seu tret de sortida l’exposició “Costa Brava”, de David Casadesús. Ell, pintor de caire impressionista i amb inspirat per artistes com Sorolla, Monet, Fortuny o Puigdengoles, viu interessat a treballar el paisatge de la comarca d’Osona i les marines de la Costa Brava. “Rabat 2014” i “Costa Brava” es podran visitar fins al 19 d’agost.

Les primeres exposicions temporals que van donar el tret de sortida a aquesta àmplia programació cultural van ser “Meitats”, de la fotògrafa Judith Vizcarra, i “Terra Ultramar”, de Narcís Bosch. La primera forma part d’una reflexió sobre el rostre a través del descompost en dues meitats que es complementen gràcies a una vinculació genètica. Aquesta exposició s’emmarca dins el programa d’Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona. Per altra banda, “Terra Ultramar” és una obra que utilitza i experimenta amb resines i colors per tal de crear profunditat i que mostra la font inesgotable de la naturalesa i dels éssers que l’habiten.

Ca la Pruna també acull una exposició permanent sobre estris de pagès, materials donats pel matrimoni format per Josep M. Fàbregas i Mercè Auguet. L’objectiu és donar unes petites pinzellades sobre com era la vida dels pagesos  antigament. Per altra banda, els germans Mataró Ferrer, néts de l’antic apotecari de Pals, Desideri Ferrer, també van donar uns objectes per fer una rèplica de com era una antiga farmàcia de poble.

Els horaris de les mostres són els matins de 10h a 13.30h (excepte diumenges, d’11h a 13h) i les tardes de 17.30h a 21h. Els dilluns i dimarts al matí el Museu romandrà tancat.