18Abril2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat L’associació The Plastic Battle recull 85 kg de plàstic, vidre i brossa a la Platja de Pals

L’associació The Plastic Battle recull 85 kg de plàstic, vidre i brossa a la Platja de Pals

La primera acció del col·lectiu palsenc ha comptat amb la participació de 100 voluntaris i el suport de l’Ajuntament de Pals, Greenpeace i Caretta A La Vista.

El passat dijous 16 d’agost va celebrar-se la primera recollida de brossa a la Platja de Pals organitzada pel col·lectiu The Plastic Battle. La iniciativa ciutadana sense ànim de lucre impulsada per Paula Sanz i Ariadna Rousaud, dues veïnes de Pals, va comptar amb la participació de 100 persones voluntàries.

En total es van recollir 85 kg de brossa: 9 kg de plàstic PET i llaunes, 28 kg d’ampolles de vidre i 48 kg de residus de tota mena (burilles, restes de petards, peces de joguines de platja, etc.).
Dotze voluntaris de l’ONG ecologista i pacifista Greenpeace Catalunya va sumar-se a la recollida. A més l’equip de Caretta A La Vista, projecte de divulgació de la tortuga babaua, va realitzar un taller infantil sobre tortugues i el perill d’avocar plàstic al mar.

Després de l’èxit obtingut i gràcies a la proliferació d’aquest tipus d’iniciatives, The Plastic Battle prepara ja una nova recollida en una altra platja del litoral català, a petició del seu ajuntament.

L’objectiu de The Plastic Battle és conscienciar la població sobre el perill del consum de plàstic d’un sol ús a la platja i promoure’n la seva eradicació.