18Abril2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pas endavant en la millora de la mobilitat i la seguretat viària al municipi

Pas endavant en la millora de la mobilitat i la seguretat viària al municipi

Durant el 2018 l’Ajuntament ha dut a terme diverses intervencions a la via pública per tal de millorar l’aparcament, optimitzar la circulació de vehicles i disminuir l'accidentalitat

 

La mobilitat i seguretat viària representen, des del primer dia, una de les prioritats més importants del govern municipal, que ve treballant des de fa mesos en l’optimització de la circulació interna, la dotació de més places d’aparcament, la descongestió del centre històric i la millora de la mobilitat en termes generals. En aquest sentit, i donant continuïtat al projecte de transformació del carrer Enginyer Algarra i voltants, l’Ajuntament ha dut a terme al llarg d’aquest 2018 un seguit d’intervencions en la via pública que donen compliment al Pla Local de Seguretat Viària, aprovat al 2014 amb la voluntat final de reduir la sinistralitat i els accidents de trànsit. Tot seguit es descriuen les principals actuacions realitzades al llarg d’aquest any en el marc de l’aposta de l’Ajuntament per optimitzar la mobilitat i la seguretat viària al municipi.

  • S’ha canviat el sentit de circulació als carrers Sant Josep i Sant Fructuós. Fins ara hi havia dos sentits de circulació, però, atenent les reivindicacions del veïnat, s’ha transformat ambdós carrers en vies d’un sol sentit.
  • S’ha creat una zona vermella al carrer Enginyer Algarra amb l’objectiu de dinamitzar el comerç i retirar els vehicles que aparquen a sobre de la vorera. En virtut d’aquest nou espai d’estacionament limitat, els vehicles només podran aparcar-hi de franc durant una hora al dia com a màxim.
  • S’ha modificat l’aparcament de cotxes al carrer Paul Companyó, on ara només es pot estacionar en un dels costats de la via. Amb aquesta mesura es pretén fer front a l’alta accidentalitat que hi havia a l’estiu en aquesta via.
  • S’ha reorganitzat del trànsit d’autocars turístics,permetent quenomés estacionin dos vehicles a la zona d’autocars i la restaaparquin al camp de futbol. La resta de l’espai s’ha transformat en estacionaments per a turismes.
  • S’ha ampliat l’aparcament de motocicletes als carrers Enginyer Algarra, Font dels Horts, abeuradors i a la baixada de Paul Companyó.
  • S’ha senyalitzat, tant verticalment com horitzontalment, la cruïlla de la deixalleria, a més de posar-hi bandes reductores, ja que és un lloc on hi havia molts accidents.
  • S’ha ampliat la zona d’estacionament per a minusvàlids dels carrers Enginyer Algarra, Horts, Els Petrells i baixada del Cementiri.
  • S’ha reforçat l’accés al pàrquing del Grau i s’han repintat tots els passos de vianants de la zona del Grau i del carrer Tramuntana (pàrquing les Medes i pàrquing les Dunes).
  • S’ha ampliat la zona d’estacionament per càrrega i descàrrega de mercaderies dels carrers Enginyer Algarra, Horts i Font.