16Juliol2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals, capital per un dia del motor català

Pals, capital per un dia del motor català

El passat dissabte va tenir lloc l'última prova del provincial de terra de regularitat i la III Festa del Motor Vila de Pals

El passat dissabte dia 24 de novembre es va celebrar l'última prova del provincial de terra de regularitat a Pals, que va tenir una participació de 22 vehicles. A partir de les 9 h del matí, els participants es van reunir al Pavelló d'Esports per tal de fer les verificacions tècniques mentre gaudien d’un esmorzar amb xocolata i coca. Un cop fet el brífing, a les 11.00 h, es donava la sortida del primer vehicle.  Els participants van competir a través d’un recorregut de 100 km, dividit en 14 trams de regularitat. Tot i el mal estat d'alguns trams a causa de les pluges de la setmana anterior, els pilots es van trobar còmodes durant la cursa. El Clàssic Esprint el va dominar a partir del segon tram l'equip format per Luís Marin-Carlos Ferron amb Mitsubishi Montero, que es van adjudicar la prova i també la classe Navegació, seguit de Joan Lucas Compte-Susanna Cifuentes de PóoJordi Serrat-Víctor D'croz amb JeepJordi Garriga-Carla Garriga van endur-se la categoria Aprenent, seguits de Pere Sabaters-Josep Sabaters amb Seat MarbellaXavier Rovirola- Maria Teresa Carbonell, amb Mitsubishi Pajero. Pel que fa a l'edició del provincial, l'equip guanyador va ser el de Jordi Garriga-Carla Garriga amb el Citroën Saxo, on també s'han imposat en la categoria Aprenent. El segon classificat va ser l'equip format per Albert Gabander-Miquel Gabander, amb Suzuki Vitara, que també van guanyar la categoria Navegació. Els tercers, Joan Lucas-Susanna Cifuentes amb VW Golf GTi.  Per tancar el dia, el Pavelló d'Esports va acollir l'entrega de premis de les diferents curses.

III Festa del Motor Vila de Pals

 

En el marc de les proves, va tenir lloc la III Festa del Motor Vila de Pals, on es va presentar el llibre «Aroma de Benzina», inspirada en la mítica pujada al Montseny. El llibre, presentat pel periodista Josep Casanoves, recull en 380 pàgines i més de 600 fotos la història d'aquella cursa. A més, durant tot el matí de dissabte va tenir lloc una activitat infantil i per a tota la família: un circuit d'Escalèxtric muntat al Pavelló d'Esports.

El municipi de Pals, durant els anys vuitanta i noranta, va acollir diferents proves de ral·lis sobre terra i d'asfalt i eslàloms. A més, ha sigut escenari del famós control de pas del Rally de Montecarlo, en el qual va participar el pilot local Salvador Servià. La III Festa del Motor Pals Clàssic està organitzada per l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà.