23Maig2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals, poble amb encant

Pals, poble amb encant

Divendres, 15 de febrer, el municipi de Pals va obtenir el segell “Poble amb encant” de l'Agència Catalana de Turisme. En paraules de l'alcalde, Sergi Brull, aquesta adhesió significa una “reivindicació de la bellesa estètica del municipi".

El municipi de Pals ha estat distingit amb el segell “Pobles amb encant”, que atorga l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de CatalunyaEl distintiu el va recollir la regidora de l'Àrea de Turisme, Comerç, Empresa i OcupacióSílvia Monar, el passat divendres, 15 de febrer, en un acte a Manresa que va comptar amb l'assistència d'Àngels Chacón, Consellera d'Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya i amb David Font, director de l’ACT. L'alcalde, Sergi Brull, ha destacat “l'enorme importància de l'adhesió al segell. Aquesta és una excel·lent forma de reivindicar la bellesa natural, paisatgística i patrimonial de Pals”. A més, ha assegurat que “a partir d'ara, podrem presumir una mica més de ser un poble amb encant”.

La distinció es va entregar a 12 municipis, entre ells la vila de Pals. També s'hi troben Beget, Calella de Palafrugell, Peratallada o Rupit. “Pobles amb encant” és una marca que reconeix l'atractiu i la bellesa de pobles, independentment que siguin municipis, amb un nombre acotat d'habitants (menor a 2.500). Tots els membres adherits han de ser amb “encant”, entès aquest com un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que captiva i enamora el visitant i que ve donat precisament per la conjunció d'aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics. Un comitè d'experts format per professionals destacats i reconeguts d'àmbits diferents, i per representants de l'ACT, avalua i valida les sol·licituds d'accés al segell d'acord amb el compliment dels requisits marcats, com pot ser, per exemple, el domini d'idiomes per part del personal de les oficines de turisme. L'adhesió al segell aporta diversos beneficis, com l'increment de la visibilitat a webs i xarxes socials, l'accés a formacions de millora de la competitivitat o l'acompanyament i el suport a la comercialització.