16Setembre2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Advertència sobre un tipus d'estafa telefònica que ja ha afectat veïns de Pals

Advertència sobre un tipus d'estafa telefònica que ja ha afectat veïns de Pals

Suposades empreses diuen que compraran els documents d’una persona endeutada. Donen un número de compte i demanen que se’ls ingressi una part del deute, arribant a insistir i cometent un delicte greu d’assetjament i coacció.

 

Des de la Policia Local de Pals i l’Ajuntament, us advertim sobre un tipus d’estafa que s’està produint en línies generals a tot l’estat, però que en els darrers dies, en concret, també ha afectat algun veí de la nostra vila.

Els objectius dels estafadors sol ser algú que té un deute econòmic, de manera que les suposades “empreses” truquen per comprar els documents de la gent que està endeutada, accedint a totes les seves dades. Els números que fan servir són 914 001980 i 610 050649. Donat aquest punt, inicien un seguit de trucades per tal d’aconseguir que la víctima ingressi una quantitat de diners (més baixa que el deute en si mateix) a un número de compte que els hi faciliten mitjançant un correu electrònic o un missatge telefònic. Segons aquests estafadors, amb l’ingrés el deute quedarà tancat.

La xifra que demanen sol ser més limitada que el deute, ja que així no consta com a delicte greu. En canvi, aquests estafadors insisteixen, arribant a cometre un delicte d’assetjaments i coaccions, tot i saber que la persona perjudicada manifesta clarament que no farà l’ingrés En aquests casos, els actes sí figuraran com a delictes greus en cas de denúncia.