17Setembre2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Conveni amb guifi.net per fomentar un accés a internet just i de qualitat

Conveni amb guifi.net per fomentar un accés a internet just i de qualitat

L'Ajuntament de Pals ha signat un acord amb l'entitat guifi.net a fi d'eixamplar l'actual col·laboració, que busca proporcionar un accés a la xarxa lliure, obert i neutral per a particulars i empreses del municipi.

L'Ajuntament de Pals té entre les seves prioritats vetllar per l'accés de veïns, entitats, empreses i comerços del municipi a les noves tecnologies de la informació. És per això que des de fa anys existeix una col·laboració estable amb guifi.net, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la construcció d'una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral que asseguri un accés a internet just i de qualitat per a tothom. En virtut d'aquest acord, l'Ajuntament de Pals té cedits un seguit d'espais que l'entitat utilitza per a la ubicació d'equips, cablejat i instal·lacions electròniques que proporcionen connexió a internet gratuïta a diversos veïns i espais municipals.

A fi d'aprofundir en aquesta col·laboració, i fer efectiva la seva voluntat de continuar fomentant l'accés just i lliure a la xarxa per part de particulars i empreses del municipi, l'Ajuntament ha signat recentment un conveni amb guifi.net que formalitza i reconeix de forma explícita l'acord existent, posant així les bases per a futures noves cessions d'infraestructura que permetin a l'entitat ampliar el servei ofert al poble. Amb aquest nou marc de cooperació entre ambdues parts, l'Ajuntament obre la porta a eixamplar la seva contribució a la coneguda com a Xarxa de Comuns, xarxa de telecomunicacions en què particulars, organitzacions, empreses i tot tipus d'entitats participen promovent i invertint en una infraestructura col•lectiva que els proporciona un accés a les telecomunicacions i a internet de qualitat i a un preu just. 

De la seva banda, guifi.net es compromet a gestionar la xarxa amb plenes garanties de transparència i a vetllar per tal que els operadors que hi exerceixin activitats amb ànim de lucre ho facin en condicions de lliure mercat, de forma respectuosa amb l'ètica comercial i ofereixin uns nivells de servei als seus usuaris perfectament clars i raonables.