19Agost2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat NOTÍCIES

Viu una experiència fascinant i màgica en la II Nit d’Espelmes de Pals!

L'Associazione Culturale Piccole Serenate Notte delle Candele i l'Ajuntament de Pals organitzen el proper dissabte 29 de juliol, des de les 21:30 a les 1:30 hores, la segona edició d'aquesta innovadora i original proposta cultural. Podeu descarregar el díptic informatiu clicant aquest enllaç.

Pals es prepara per viure el proper dissabte 29 de juliol la II Nit d'Espelmes, una vetllada d'estiu molt especial que se celebrarà pels carrers del nucli antic, amb els edificis i punts emblemàtics de la vila com a teló de fons i il·luminats únicament amb la llum de les espelmes, tot creant un ambient agradable, íntim i captivador. D'aquesta manera, després de la bona acollida en l'edició de l'any passat, l'Ajuntament dóna continuïtat a aquest esdeveniment singular i gratuït i aposta de nou per aquest format que fusiona la bellesa arquitectònica de Pals amb les arts escèniques.

A partir de les 21:30 i fins a les 1:30 hores de la matinada, totes les llums del nucli històric romandran apagades i els assistents podran viure una experiència única d’art, música i espectacle sota la llum tènue i suggerent de les espelmes instal·lades a peu de carrer, finestres i balconades, entre altres indrets. Aquesta iniciativa, impulsada des de la Regidoria de Cultura amb el suport de l'Ajuntament de Vallerano, l'Associazione Culturale Piccole Serenate Notte delle Candele i l'Associazione Culturale MusiCultura, s'inspira en la popular Notte delle Candele que se celebra cada any al poble italià Vallerano.

Un selecte grup d'artistes vinguts d'arreu del món seran els encarregats de crear una atmosfera relaxant i mística amb les seves interpretacions. A més, al marge de la música en directe, diversos espectacles escènics completaran un cartell que té com a objectiu difondre i promocionar la sensibilitat i estimació per la cultura i l'art. Per conèixer amb més detall totes les actuacions que s'organitzen durant la II Nit d'Espelmes, podeu consultar aquest enllaç.

El consistori anima els veïns, veïnes i visitants a participar en aquesta II Nit d'Espelmes, una proposta cultural única i per a tots els sentits que es consolida al municipi i que permet descobrir els racons i edificis emblemàtics del patrimoni palsenc des d'una perspectiva diferent. 

S’ha reparat la coberta de la capella del cementiri municipal

A causa de dilatacions produïdes per canvis de temperatura propis del nostre clima, la coberta de la capella havia quedat malmesa

Les reparacions han consistit en la neteja i recuperació de teules i la col·locació de noves bigues, entre altres mesures

La coberta de la capella del cementiri municipal de Pals ha estat reparada. A causa de dilatacions diferencials i de moviments entre els diferents elements constructius i de l’envelliment dels materials, la solera de la coberta s’havia desplaçat cap a la part inferior, la qual cosa havia provocat esquerdes importants. Així, els motius d'aquest deteriorament han estat causa dels canvis de temperatura propis del nostre clima, que han anat provocant dilatacions i contraccions tèrmiques diferencials entre les peces ceràmiques i el suport.

Les obres han consistit en la neteja i recuperacions de teules. A més, s’ha enderrocat la solera d’encadellat ceràmic i retirat les bigues de fusta existents, sanejant la base. S’ha procedit amb la col·locació de les noves bigues de fusta (amb un reforç a la part superior per tal d’evitar el desplaçament de la solera). També s’han implementat uns reforços als encadellats centrals i es procedirà a executar novament la solera ceràmica. Posteriorment, s’ha efectuat la col·locació de les teules i s’ha reparat el ràfec de la coberta, i es farà un repàs del remolinat i pintura de les parets.

 

 

Subcategories

  • Destaquem

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vulputate pellentesque nisi at gravida. Praesent a arcu eros. Integer nulla sem, iaculis et hendrerit ut, luctus ac neque. Aliquam posuere erat ac diam eleifend egestas id vitae quam. Nullam in justo augue, et pulvinar nulla.

  • Actualitat

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vulputate pellentesque nisi at gravida. Praesent a arcu eros. Integer nulla sem, iaculis et hendrerit ut, luctus ac neque. Aliquam posuere erat ac diam eleifend egestas id vitae quam. Nullam in justo augue, et pulvinar nulla.

  • Altres notícies