21Juliol2018

Sou aquí: INICI Notícies Altres notícies Pals acull fins el 10 d’agost l’exposició itinerant “El càmping, un estil de vida”

Pals acull fins el 10 d’agost l’exposició itinerant “El càmping, un estil de vida”

La mostra, impulsada per l’Associació de Càmpings de Girona, mostra amb imatges inèdites l’evolució dels 60 anys de càmping a les comarques gironines.

Des de l’1 fins al 10 d’agost, els palsencs i palsenques podran visitar al Punt d’Informació de Pals l’exposició “El càmping, un estil de vida”, una mostra amb imatges inèdites sobre la gran evolució dels més de 60 anys de càmping a les comarques gironines. El projecte està organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona, amb motiu del 40 aniversari de l’entitat que se celebra aquest 2017, i té el suport de l’Ajuntament de Pals, l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Banc Sabadell i Auto Camper Service Internacional (ACSI).

L’exposició recull els inicis del campisme a la demarcació, que se situen a l’any 1953. A banda de reflectir la gran evolució dels establiments fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals, la mostra també fa un recorregut per la trajectòria de l’entitat i recull la relació que els càmpings gironins sempre han tingut amb l’entorn i el paper que han jugat en la preservació del territori.

“El càmping, un estil de vida” inclou un total de 115 fotografies, algunes d’elles inèdites, distribuïdes en set originals mòduls amb forma de tenda de campanya. Als mòduls s’hi mostraran l’entorn privilegiat on estan ubicats els càmpings gironins i on es reflecteix el paper dels establiments com a  promotors de la Costa Brava i dels Pirineus; quins van ser els pioners del sector; la relació dels càmpings gironins amb el territori; la gran evolució que han experimentat els càmpings gironins fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals; la trajectòria de l’entitat; i les promocions que es fan a Europa i que han permès que els càmpings gironins siguin referents gràcies en bona part als nombrosos reconeixements que reben cada any per la seva excel·lència.

El muntatge de l'exposició ha estat dissenyat per Pep Canaleta de 3carme33. I les imatges han estat cedides pels associats, pel Patronat  de Turisme Costa Brava Girona, per l’oficina de turisme de Calonge, l’Ajuntament de Girona, l’ Ajuntament de Begur, l’oficina de Turisme de Pals, l’Arxiu fotogràfic de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit i l’ oficina de Turisme de Castelló d’Empúries.