21Abril2018

Sou aquí: INICI Notícies Destaquem NOTÍCIES Altres notícies Pals impulsa per primera vegada els Pressupostos Participatius

Pals impulsa per primera vegada els Pressupostos Participatius

L'Ajuntament sotmetrà a decisió popular una partida de 75.000 euros en el capítol d'inversions del Pressupost Municipal per a l'any 2018. Des d'avui es poden enviar propostes a través del web www.decidimpals.cat o bé dipositant les butlletes de participació en les bústies habilitades a diversos espais del poble.

L'Ajuntament de Pals organitza, per primer cop, una experiència de pressupostos participatius. Mitjançant aquest projecte innovador que representa un salt qualitatiu quant a transparència, qualitat democràtica i govern obert al municipi, l'Ajuntament dóna l'oportunitat als palsencs i palsenques de decidir com invertir una part del pressupost municipal. La regidora de Participació Ciutadana, Mireia Bonilla, destaca que "la voluntat de l'equip de govern és implicar els veïns i veïnes en la presa de decisions, potenciant la participació activa i treballant bidireccionalment entre ciutadania i administració local".

La primera fase dels Pressupostos Participatius consisteix en la recollida de propostes. D'aquesta manera, el consistori anima els veïns i veïnes a presentar projectes que puguin ser inclosos en el Pressupost Municipal de l'any 2018. Aquelles persones interessades a enviar la seva proposta ho poden fer a través del web www.decidimpals.cat, o bé presencialment a l'Ajuntament, al Centre Cívic i al Pavelló d'Esports, on hi haurà bústies específiques d'aquest procés participatiu.. Els projectes es poden presentar fins al 31 de maig.

Només seran considerades finalistes i sotmeses a votació popular aquelles actuacions que facin referència a àmbits i temes de competència municipal, siguin viables tècnicament i respectin el marc jurídic vigent. A més, la proposta ha de ser considerada una inversió, amb un cost igual o menor a 75.000 euros, i no pot contradir els plans aprovats per l'Ajuntament.

El consistori impulsa també dos Fòrums ciutadans per debatre i prioritzar projectes. La primera trobada es realitzarà el dimecres 10 de maig, a les 20 hores, en el Centre Cívic. Aquest mateix espai municipal acollirà el segon Fòrum ciutadà, que tindrà lloc el dijous 25 de maig, a les 20 hores. En aquest sentit, Bonilla assegura que "aquestes sessions participatives són una oportunitat perquè tots els veïns i veïnes puguem dialogar sobre Pals i les seves necessitats".

Posteriorment, els tècnics municipals valoraran la viabilitat i quantificaran el cost estimat de cadascuna de les propostes. Totes aquelles que siguin viables i no superin el pressupost fixat seran considerades finalistes. Una votació popular, on hi podran participar tant de forma presencial com virtual totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Pals, permetrà decidir quina/es actuacions es realitzaran al llarg de l'any 2018.

L'Ajuntament, doncs, vol aprofundir en una democràcia participativa, per això encoratja els veïns i veïnes a enviar les seves propostes i, alhora, a implicar-se activament en aquest procés que té la voluntat d'afavorir el debat col·lectiu i planificar la despesa municipal segons les prioritats ciutadanes. Per a més informació i detalls sobre el Reglament dels Pressupostos Participatius, podeu consultar el web www.decidimpals.cat.

Podeu descarregar la butlleta de participació clicant aquest enllaç.

 

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (Butlleta_Decidim_PalsWeb.pdf)Butlleta Decidim Pals[ ]1198 Kb