22Juny2018

Sou aquí: INICI Notícies Destaquem NOTÍCIES Altres notícies Vine i participa en el Fòrum Ciutadà per debatre sobre els Pressupostos Participatius!

Vine i participa en el Fòrum Ciutadà per debatre sobre els Pressupostos Participatius!

El Centre Cívic acull el dijous 25 de maig, a les 20 hores, la segona sessió oberta a tota la ciutadania on els veïns i veïnes podran proposar actuacions per al procés participatiu. 

L'Ajuntament de Pals convoca dues sessions de Fòrum Ciutadà en les quals es resoldran les consultes ciutadanes, s'elaboraran noves propostes i es prioritzaran projectes dels Pressupostos Participatius, un procés mitjançant el qual l'ens local sotmetrà a decisió popular una partida de 75.000 euros en el capítol d'inversions del Pressupost Municipal per a l'any 2018. Per mitjà d'aquest debat obert, doncs, el consistori pretén recollir, presentar i debatre idees de forma consensuada i democràtica. La regidora de Participació Ciutadana, Mireia Bonilla, manifesta que "aquestes sessions permetran fomentar la participació activa mitjançant un procés inclusiu i també conèixer les necessitats de la població; és per això que animem els palsencs i palsenques a implicar-se i assistir al Fòrum Ciutadà".

El Centre Cívic serà l'espai municipal que acollirà les dues sessions de Fòrum Ciutadà, on es vol aprofundir en una democràcia participativa i planificar la despesa de l'administració local segons les prioritats ciutadanes. Durant aquests debats oberts, a més, es realitzaran tallers per fer aflorar noves propostes i també es faran activitats de dinàmica grupal per afavorir la presa de decisions col·lectives.

Al mateix temps, l'Ajuntament recorda que la primera fase de recollida de propostes romandrà oberta fins al 31 de maig. Així doncs, s'encoratja els palsencs i palsenques a presentar projectes que puguin ser inclosos en el Pressupost Municipal de l'any 2018. Es poden enviar aportacions a través del web www.decidimpals.cat o bé dipositant les butlletes de participació presencialment a l'Ajuntament, el Centre Cívic i el Pavelló d'Esports, on hi haurà bústies específiques d'aquest procés participatiu.

Els Pressupostos Participatius representen una de les polítiques de participació ciutadana de major compromís, ja que es posa a disposició dels veïns i veïnes la capacitat de deliberar i decidir l'assignació d'una part dels recursos públics. Per a més informació i detalls sobre el procés endegat a Pals, podeu consultar el web www.decidimpals.cat.