26Abril2018

Sou aquí: INICI Notícies Destaquem NOTÍCIES Altres notícies Els veïns i veïnes expressen les seves prioritats en el segon Fòrum Ciutadà dels Pressupostos Participatius

Els veïns i veïnes expressen les seves prioritats en el segon Fòrum Ciutadà dels Pressupostos Participatius

El Centre Cívic va acollir aquest dijous 25 de maig una sessió oberta a  tota la ciutadania en què els assistents van proposar actuacions a incloure dins el procés que s’està duent a terme en el marc del projecte de pressupostos participatius. L'Ajuntament de Pals informa que encara es poden presentar noves aportacions fins al 31 de maig a través del portal www.decidimpals.cat.

El municipi de Pals va celebrar aquest dijous el segon Fòrum Ciutadà dels Pressupostos Participatius, un procés a través del qual l'Ajuntament sotmet a decisió popular una partida de 75.000 euros del capítol d'inversions del Pressupost Municipal per a l'any 2018. La regidora de Participació Ciutadana, Mireia Bonilla, assegura que "cada vegada és més rellevant i necessària la implicació de la ciutadania en el disseny i el desenvolupament de les polítiques públiques", per això recalca que "projectes com aquest permeten fer una passa més per aprofundir en la democràcia participativa i representen un salt qualitatiu important quant a govern obert al municipi".

El segon Fòrum Ciutadà va ser un espai presencial de treball amb la voluntat de formular, reflexionar i decidir sobre aquells projectes que considerin prioritaris. En aquest sentit, Bonilla destaca la importància dels Pressupostos Participatius, ja que es tracta d'un procés que "no només permet fer un exercici de diagnosi i detectar les demandes ciutadanes, sinó que es tradueix en actuacions concretes impulsades de manera col·lectiva i consensuada".

Un cop finalitzada la fase de les sessions participatives, l'Ajuntament encoratja els palsencs i palsenques a seguir compartint propostes que puguin ser incloses en els Pressupostos Municipals de l'any 2018. Aquelles persones interessades a enviar les seves aportacions ho poden fer fins al 31 de maig a través del web www.decidimpals.cat, o bé dipositant les butlletes de participació presencialment a l'Ajuntament, el Centre Cívic i el Pavelló d'Esports, on hi ha bústies específiques per a la recollida física de propostes.

Quan finalitzi la fase de recollida de propostes, els tècnics municipals valoraran la viabilitat i quantificaran el cost estimat de cadascun dels projectes. Tots aquells que siguin viables i no superin el pressupost fixat seran considerats finalistes. Una votació popular, on hi podran participar tant de forma presencial com virtual totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Pals, permetrà decidir quina/es actuacions es realitzaran al llarg de l'any 2018. Per a més informació i detalls sobre el Reglament dels Pressupostos Participatius, podeu consultar el web www.decidimpals.cat.