16Gener2019

Sou aquí: INICI Notícies Destaquem Acaba el procés participatiu per decidir la denominació de diversos carrers del poble

Acaba el procés participatiu per decidir la denominació de diversos carrers del poble

Els veïns i veïnes decideixen unificar Enric Fort i Avinguda Europa sota el nom d’Avinguda 1 d’Octubre

 

Des del 27 de juliol fins al divendres 10 d’agost els veïns i veïnes de Pals van poder votar en el procés participatiu endegat per l’Ajuntament per decidir el nom de diversos carrers. Es tractava de dues consultes independents, per a cadascuna de les quals la Regidoria d’Urbanisme, de Turisme i el Registre Civil posaven sobre la taula diverses opcions.

D’una banda,  el consistori proposava unificar el carrer Enric Fort i Avinguda d’Europa i demanava als veïns i veïnes sota quin nom volien que es conegués aquesta nova via. En una consulta que ha mobilitzat 87 persones, la proposta finalment guanyadora és la d’anomenar el nou carrer Avinguda 1 d’Octubre, que ha obtingut gairebé un 84% dels vots.

D’altra banda, el consistori preguntava als veïns sobre una eventual re-numeració del carrer Enginyer Algarra o la separació del tram nord de la via per crear un nou carrer amb el nom de C/ Torroella. En aquesta segona consulta els vots han estat més repartits, tot i que amb un lleuger avantatge per a la primera opció, que s’ha imposat amb un total de 26 vots enfront de les 22 persones que es van decantar per la segona opció. 

Maite Servià, regidora d’Urbanisme, ha manifestat la satisfacció de l’Ajuntament per haver pogut "tornar a escoltar l’opinió de la gent a l’hora de decidir sobre un tema d’interès per al conjunt dels veïns i veïnes", ha donat per conclòs el procés i ha agraït als palsencs i palsenques que hi han participat "la seva implicació i interès". Un cop fetes les consultes populars, s'acabarà de configurar el projecte global de nomenclàtor i aviat se sotmetrà a informació publica.