22Juny2018

Sou aquí: INICI Notícies Destaquem NOTÍCIES Altres notícies El Pessebre Vivent de Pals arriba a la seva 30a edició

El Pessebre Vivent de Pals arriba a la seva 30a edició

Els dies 18, 25 i 26 de desembre i 1 de gener, el municipi acull la 30a edició d’aquesta tradicional representació nadalenca organitzada per l’associació Pessebre Vivent de Pals. Les entrades tenen un cost de 6€ i es poden adquirir de les 17:30 h. a les 19 h. a Ca la Pruna. Els infants fins als 12 anys tenen entrada gratuïta. 

El Pessebre Vivent tornarà a ser enguany una de les postals nadalenques més destacades de Pals. El municipi acollirà els dies 18, 25 i 26 de desembre i 1 de gener la 30a edició de la representació viva del naixement de Jesús que organitza anualment l’associació Pessebre Vivent de Pals i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament. Les representacions es duran a terme al Recinte Gòtic de les 18 h. a les 20 h.

El Pessebre Vivent de Pals, més enllà del seu significat religiós, ha esdevingut al llarg dels darrers anys una proposta lúdica i cultural assequible, propera, familiar, consolidada i de qualitat. Recorrent un circuit tancat pel Recinte Gòtic, els visitants poden ser partícips de la representació de més d’una quarantena de passatges de l’Antic i el Nou Testament i de tots els fets rellevants que van desembocar en el naixement de Jesús i van suposar l’inici de la festa de Nadal; com ara, l'anunci de l'àngel als pastors, el naixement a la cova, el campament Romà, i diverses escenes d'oficis artesanals. Al mateix temps, poden gaudir d’una ambientació acurada que els transporta 2.000 anys enrere, quan el vestuari, les cases i les feines eren molt diferents. A l’activitat hi prenen part més de 300 col·laboradors i prop de 150 figurants.

El Pessebre Vivent de Pals d’enguany, a més, coincideix amb el 25è aniversari de l’Associació Coordinadora dels Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC), entitat constituïda per 43 agrupacions locals vinculades a la tradició cultural catalana i de la qual en forma part l’associació Pessebre Vivent de Pals.

L’Ajuntament convida tots els veïns i veïnes a prendre part del Pessebre Vivent, posant en valor al mateix temps la feina feta des de l’associació Pessebre Vivent de Pals al llarg de les tres últimes dècades per convertir la representació en un referent cultural i turístic de primera qualitat. En paraules de la regidora de Cultura, Mireia Bonilla, el Pessebre Vivent de Pals és un dels esdeveniments culturals "més emblemàtics i singulars" del municipi, "un actiu patrimonial que amb el pas dels anys ha anat consolidant-se com a pol inigualable d'atracció de visitants". No en va, l'edició de l'any passat del Pessebre va motivar la visita de fins a 5.000 persones a aquesta original representació.