26Agost2019

Sé el que estàs pensant (thriller)

Títol: Sé el que estàs pensant (thriller)

Autor: John Verdon

Proa, 3ª ed. (2012)

Reps una carta que et convida a pensar un número de l’u al mil. Quan obres el sobre que acompanya la carta, t’adones que el número que hi ha escrit és el mateix que havies pensat. L’home que ha rebut la carta demana ajut al policia David Gurney. Tots dos intentaran trobar el remitent i es veuran embolicats en un joc sinistre.

El violinista de Mauthausen

Títol: El violinista de Mauthausen  (Ficció històrica)

Autor: Andrés Pérez Domínguezl

Algaida Eco, 2ª ed. (2012)

A París, una parella s’està a punt de casar a la primavera de 1940, però la Wehrmacht  envaeix França i ell, republicà espanyol en l’exili, és detingut per la Gestapo i enviat al camp de concentració de Mauthausen. Ella col·laborarà amb els serveis secrets aliats per salvar la vida del seu promès. Paral·lelament, un enginyer alemany ha renunciat a la seva feina a Berlín per no col·laborar amb els nazis,  i es dedica a recórrer Europa amb un violí sota el braç. Les seves vides s’entrellaçaran.

Quan siguis lliure

Títol: Quan siguis lliure

Autor: Maria de la Pau Janer

Columna, 1ª ed. (2015)

Història de solidaritat entre dones, que fan front a l'adversitat i no es rendeixen mai en el camí de l'alliberament. Des dels palaus i els jardins del Bagdad mític fins als escenaris inhòspits, el relat ens condueix a través de tot tipus de proves, com les passions desfermades, les promeses que meravellen, el desamor que pot paralitzar, l'infortuni, la traïció i sobretot la rebel·lia. Però no hi ha res tan poderós com la consciència d'haver de complir un pla elaborat segles enrere, la força de saber que ets la baula imprescindible perquè el somni es compleixi...