26Agost2019

Descarregar aquest arxiu (fulleto llapis sant jordi.pdf)
Fill out my online form.

*BASES: 23è LLAPIS DE SANT JORDI  Concurs literari – Pals 2019

1. PRESENTACIÓ

L’obra es presentarà en llengua catalana, amb un màxim de 3 fulls din-A4 escrits per una sola cara. Cada participant només podrà presentar 1 obra.

a) Adults .- Dues modalitats: Poesia i Prosa. Els concursants només podran participar en una d’elles; per tant, qui opti per la poesia no podrà presentar cap treball en prosa o a l’inrevés.

b) Juvenil i Infantil .- Poden presentar la seva obra escrita en poesia o en prosa.

2. TEMA

El tema serà lliure.

3. LLIURAMENT DELS TREBALLS

Els treballs es poden lliurar:

a) Al web de l’Ajuntament de Pals (www.pals.cat/cultura ). L’últim dia per presentar els treballs serà el dimarts, 8 abril 2019.

b) Presencialment, amb suport paper, a les oficines de l’Àrea de Cultura-Arxiu, o bé a la recepció de l’ajuntament (de 9 del matí a 2 de la tarda), i a l’oficina de turisme (de 10 del matí a 2 de la tarda). L’últim dia per presentar els treballs serà el dimarts, 8 d’abril de 2019.

c) Amb suport paper, per correu postal es poden adreçar a Ajuntament de Pals (Àrea de Cultura-Arxiu), Pl. Major 7, 17256 Pals. En aquest cas, la data del franqueig (visible al sobre) serà com a màxim el dilluns, 1 d’abril de 2019.

Per als apartats b) i c), cada participant presentarà 6 còpies de la seva obra en un mateix sobre tancat amb el lema corresponent, especificant categoria, modalitat i grup en què concursen. A dins, hi haurà, a més de les còpies, un sobre petit tancat amb el mateix lema el qual guardarà les dades personals de l’autor (nom i cognoms, adreça, telèfon i mail).

4. CATEGORIES

Categoria infantil:

- Grup A: nascuts l’any 2009 i 2010
- Grup B: nascuts l’any 2007 i 2008

Categoria juvenil:

- Nascuts entre els anys 2003 i 2006, ambdós inclosos

Categoria adults:

- Nascuts l’any 2002 i anteriors (a partir de 17 anys)

5. PREMIS

Categoria infantil: s’atorgaran tres premis (1r, 2n i 3r per a cada grup).
Categoria juvenil: s’atorgarà un únic premi.
Categoria adults: s’atorgarà un únic premi per a la modalitat de Poesia i un únic premi per a la modalitat de Prosa.

El premi consisteix en:

Categoria infantil, grup A i grup B: un llibre, un llapis i un val de 30 € *, 25 € * i 20 € *
Categoria juvenil: un llibre, un llapis i un val de 50 €  per comprar a Amazon.
Categoria adults: 1r premi modalitat Poesia: 300 €, un llapis.

1r premi modalitat Prosa: 300 €, un llapis

Els premis podran quedar deserts.

* Aquest val es podrà bescanviar en establiments del nostre municipi que ja s’indicaran.

6. VEREDICTE DEL JURAT i LLIURAMENT PREMIS

a) Categories juvenil i infantil: dimarts, 23 d’abril, a les 17.00 h, a ca la Pruna.
b) Categoria adults: dimarts, 23 d’abril, a les 19.00 h, a ca la Pruna

7. ACLARIMENTS

  • Les obres premiades seran llegides bé pel mateix autor bé per un rapsode.
  • Tots els autors tindran un record.
  • Les obres han de ser inèdites i no premiades.
  • Els premis i/o records no s’enviaran per correu postal ni per missatger. Es guardaran fins a tres mesos després de la data de lliurament del premi. Amb la no recollida, l’Ajuntament entén que el participant hi renuncia.
  • Les obres no premiades es podran recollir a les oficines de l’Ajuntament fins al 31 de juliol de 2019. No s’enviaran per correu postal. Amb la no recollida, l’Ajuntament entén que el participant hi renuncia i, per tant, seran destruïdes.
  • L’organització es reserva el dret de publicar les obres premiades. Amb la presentació dels treballs, l’autor i el seu representant legal autoritzen l’Ajuntament de Pals a comunicar-lo i a publicar-lo de forma impresa, per mitjà de la xarxa Internet o per qualsevol altre mitjà conegut actualment o en el futur.
  • L’organització es reserva el dret de cedir les obres premiades de categoria infantil a l’AMPA de l’escola Quermany de Pals perquè puguin ser editades.
  • El jurat es reserva el dret de decidir sobre qualsevol punt que no estigui contemplat a les bases.
  • Les activitats desenvolupades amb motiu del lliurament dels premis podran ser fotografiades i/o filmades per tal de donar-ne publicitat als diferents mitjans de comunicació.
  • Les dades personals dels participants seran incorporades a un fitxer de l’Ajuntament de Pals creat amb finalitats de gestió i informació de les activitats organitzades per l’Àrea de Cultura. No seran cedides a terceres persones sense el seu consentiment. Amb la presentació al concurs l'Ajuntament queda autoritzat a efectuar aquest tractament. En qualsevol moment vostè pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació, tot adreçant-se a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament.
Escut de l'Ajuntament de Pals

Cultura

Contacte Cultura:

Anna Aynier
Telèfon: 972 63 73 03
Correu: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Horari de dilluns a divendres, de 08.00 a 15.00 h. i dimecres, de 16.30 a 20.00 h.

Contacte Festes:

Rosa M. Pedret
Telèfon: 972 63 73 80
Correu: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Regidora:

MIREIA BONILLA
Correu: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

El treball a realitzar en l'àrea de Cultura i festes és concreta en una sèrie de serveis i activitats que tendeixen a facilitar una oferta cultural el més àmplia possible, posant especial cura en tots els temes relatius a l'educació i la formació, sense menysprear la preservació de les nostres tradicions. L'àrea de Cultura col·labora amb altres àrees de l'ajuntament i altres entitats per preservar les nostres tradicions: La plantada i sega de l'arròs, els pastorets, el pessebre vivent, Sant Jordi, la revetlla de Sant Joan , la Diada .....

Per tal de generar una oferta cultural interessant per al ciutadà del municipi, hi ha múltiples associacions en què és possible informar-se en relació a una gran varietat de disciplines culturals.

La programació cultural és desenvolupa en els diversos espais de què disposa el municipi: La Biblioteca, el Centre Cívic, cal destacar entre aquests La Casa de Cultura Ca la Pruna des de on s'organitzen durant tot l'any un ventall d'activitats soci culturals dirigides a les persones: tallers, xerrades, cuina, presentacions de llibres, concerts de música, audicions de sardanes, concurs literari, exposicions i un llarg etcètera susceptible de ser interessant.

 

Premi Llapis de Sant Jordi

L’any 1997 es va convocar el primer concurs literari Llapis de Sant Jordi fruit de la col·laboració entre l’àrea de cultura de l’ajuntament de Pals i un grup de veïns. Hi poden participar totes aquelles persones adultes, joves i infants aficionats a l’escriptura tant en prosa com en vers. Menció especial per al jurat format per cinc persones vinculades o no al poble de Pals que col·laboren de manera altruista en la lectura i valoració dels treballs presentats.

Els  premis es donen a conèixer per Sant Jordi a la casa de cultura Ca la Pruna amb l’assistència dels guardonats i dels participants. Tots els premiats reben un trofeu que els acredita com a tal: un gran llapis, de 50 cm aproximadament, especialment creat per a l’ocasió, a més d’altres premis en metàl·lic o en vals-regal.

INSCRIPCIÓ I BASES DE PARTICIPACIÓ DEL PREMI LITERARI LLAPIS DE SANT JORDI

LLIURAMENT PREMIS 2018

LLIURAMENT PREMIS 2017

LLIURAMENT PREMIS 2016

LLIURAMENT PREMIS 2015

LLIURAMENT PREMIS 2014

 

 


 

 

Inscripció

Patrimoni Històric - Artístic

L’any 1982 es va iniciar l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Des d’aleshores, s’hi ha anat afegint edificis, construccions, nuclis poblacionals, tant en la seva totalitat com en només una part, que tenen en comú un veritable interès historicoartístic de caràcter monumental, popular i tradicional. Segons la Llei 9/1993 de 30 de setembre, aquest inventari forma part de l’Inventari del Patrimoni Cultural Català.

S’hi estableixen tres categories de protecció:
a) Els Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) són els més rellevants i es classifiquen en monument històric, conjunt històric, jardí històric i lloc històric.
b) Els Béns Culturals d’Interès Local (BCIL) són també importants des del punt de vista patrimonial malgrat no complir les condicions pròpies dels anteriors.
c) Altres, en referència a construccions, edificis i conjunts d’edificacions que tenen prou valor historicoartístic com per formar part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

El poble de Pals, com a nucli de gran rellevància històrica, apareix en aquest inventari amb les entrades següents:

- Molí de Pals (mas Tafurer)
- Capella de Sant Antoni (dins del molí de Pals)
- Barri del Pedró
- Torre de les Hores
- Muralles
- Església de Sant Pere

De tots ells, la torre de les Hores i les muralles estan catalogades com a BCIN segons Decret de 22 d’abril de 1949, publicat al BOE el 5 de maig del mateix any. Posteriorment, segons Decret de 19 d’octubre de 1973 (publicat al BOE el 7 de novembre de 1973), el barri del Pedró també va ser declarat BCIN. És precisament, l’any 1973 que el municipi de Pals va ser guardonat amb el 1r Premi Nacional de Belles Arts.