15Setembre2019

Sou aquí: Skatepark

Skatepark

El treball de restauració, ha estat una feina artesanal realitzat per una empresa 100 per 100 especialitzada en la construcció i restauració d'instal·lacions esportives per a l'ús del skateboarding, amb la reforma s’ha retornat el esplendor d’abans, mantenint l’encant del seu disseny old school.

Aquest treball de restauració ha suposat el rescat d'una de les joies més apreciades pels skaters professionals, ja que és l'única "pool” que perdura en tot el territori  català dels anys 80. Actualment és l'únic bowl a la comunitat catalana d'aquesta època, el  qual podria ser catalogat com una peça d'arqueologia.

Pals ha tingut la gran sort de poder-lo recuperar i modificar, tenim en la seva vila el primer "pool" Skatepark amb "pool coping" de la província de Girona.

Per respectar i potenciar aquest estil retro, s'ha col·locat a tota la pista de "poolcoping", llosetes de piscina, les quals augmenten el efecte old retro, transportant als usuaris al patinar a les costes californianes dels anys 70, on els primers patinadors van començar a patinar transicions en piscines donant a aquells un altre tipus de sensacions, al temps que donava un altre direcció al skate.

Però, no nomes, s'ha restaurat la bowl,  sinó que s'ha fet una ampliació de la instal·lació guanyant l’alçada adequada als temps i als desitjos del nous patinadors, a més, també l’han emmotllat 100 per 100 per cobrir les necessitats dels usuaris actuals respecte a seguretat i rodament.

S’ha arreglat una ample  zona de paviment que patia els problemes dels arrels, s’ha arreglat la font d'aigua potable que hi era molt temps en desús, s’han transformat les parets rugoses en llises utilitzant resines manomètriques especials,  i s’ha pintat amb pintura especial de skatepark d’importació americana color gris suau, per crear un efecte harmoniós e integrat amb l'entorn

Tots aquests elements influiran satisfactòriament en els joves usuaris del poble i dels voltants interactuant entre ells, a més el bowl passarà a esser un referent internacional, i a partir d'ara es transformarà en 'un lloc a visitar per qualsevol patinador de qualsevol país que tingui la sort de poder passar per la zona i gaudir d'aquesta preciosa joia rescatada, la qual cosa evidentment afavorirà la publicitat i projecció internacional a la vila de Pals, generant una bona economia turística i l'augment de nivell de visites.