31a EDICIÓ DE PALS I LA CUINA DE L'ARRÒS

18/04/2024

Del 18 d’abril al 2 de juny de 2024, se celebra la 31a edició de la campanya Pals i la Cuina de l’Arròs

  • Un any més posem en valor un dels productes estrella del municipi que destaca per la seva textura, qualitat i sabor: l'Arròs de Pals, acompanyat d'una acurada selecció de vins procedents del celler local Mas Geli.

Dijous dia 18 d’abril al matí, el Mas Geli, espai vinculat directament a la producció vitivinícola del municipi de Pals, ha acollit l'acte oficial de la presentació i ha donat el tret de sortida a la 31a edició de la campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l’Arròs, una de les campanyes més antigues de la comarca del Baix Empordà.

L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Pals, Carles Pi, la regidora de Turisme, Eva Safont, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, la diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró, els restauradors participants en la campanya i els productors locals d’arròs i de vi. Aquest acte ha tingut una especial càrrega reivindicativa tal com remarca l’eslògan de la campanya “Sempre amb els nostres arrossaires” amb l’objectiu de prendre consciència de la difícil situació que viuen els productors d’arròs de la vila fruit de la sequera.

L'Ajuntament de Pals a través d’aquesta presentació reivindicativa vol mostrar tot el seu suport als productors d'arròs amb l'objectiu de mostrar i buscar complicitats de manera conjunta per adoptar mesures per fer més eficient l'ús de l'aigua en el regadiu del territori i garantir que els arrossaires, una professió molt antiga i establerta al poble, puguin continuar exercint la seva activitat.

Així doncs, del 18 d’abril al 2 de juny, a Pals tindrà lloc la 31a edició de la campanya Pals i la Cuina de l’Arròs amb l’objectiu d’oferir a tothom l'oportunitat de gaudir de diferents propostes culinàries d’11 restaurants del municipi on l'Arròs de Pals hi té un paper destacat pels seus més de 500 anys d'història vinculats al municipi.

La campanya es complementa també amb la participació d'empreses d'allotjament, turisme actiu i comerços locals que s'hi han volgut sumar oferint descomptes i activitats específiques durant el període de la campanya: visites guiades pels arrossars amb el Xiulet de Pals, visita i tast al celler local Mas Geli, entre d’altres.

Esperem que els continguts de la 31a edició gastronòmica Pals i la Cuina d'Arròs,  sigui prou engrescadora  i atractiva tant pels veïns del nostre poble com pels turistes que ens visiten any rere any.

Pals i la Cuina de l’Arròs, sempre amb els nostres arrossaries!

Us hi esperem!