50 bars i restaurants de Pals participen en el pla per incrementar la taxa de reciclatge de vidre

16/07/2020
  • La col·laboració de l'hostaleria, que genera el 52% dels residus d'envasos de vidre, és clau per incrementar la taxa de reciclatge

50 bars i restaurants de Pals participen en l’operativa d'estiu d’Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. La iniciativa té l'objectiu d'incrementar el reciclatge de vidre aquest estiu durant a la tornada a la normalitat i aconseguir gràcies a la feina en equip un estiu més sostenible.

Durant els mesos d'estiu l’equip de l’ajuntament de Pals conjuntament amb ecovidrio treballaran per reforçar l'operativa de recollida selectiva d'envasos de vidre i facilitar la col·laboració ciutadana i, especialment, dels hostalers perquè la tornada a la normalitat sigui igual o més sostenible que altres anys. Per a això, es realitzaran visites d'informació i sensibilització als professionals hostalers, lliurarà de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i aportarà contenidors adaptats a les necessitats de el sector. A més, l'ajuntament de Pals vetllarà com sempre per garantir el bon funcionament de la recollida d'envasos de vidre.

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i guinguetes són els responsables de la generació del 52% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, de manera que són un sector clau per a una transició real cap un model d'economia circular que no s'ha d’aturar tot i les circumstàncies excepcionals per les quals està passant la societat.

Dades de reciclatge a Pals

Durant l’any 2019 la recollida selectiva de residus d'envasos de vidre, mitjançant el contenidor verd, va arribar a les 100 tones a Pals. Segons aquestes dades, com a mitjana, cada ciutadà va dipositar al contenidor verd 42 kg de vidre, uns 145 envasos per persona.