A Pals fomentem la recollida selectiva i reduïm la generació de residus

28/07/2022

Pals aposta per la recollida selectiva

 

L’Ajuntament de Pals ha instal·lat tres minideixalleries situades davant del Pavelló, al Vial dels Masos i al costat de l’Oficina de Turisme de la Platja que complementa el servei tradicional de deixalleria fixa. Es tracta d’un nou espai d’aportació de residus especials quotidians que es generen habitualment a casa i que no es poden dipositar als contenidors que hi ha al carrer com CD's i DVD's, cartutxos d'impressora, piles, bateries de mòbils, aparells elèctrics i electrònics de petit format (mòbils), etc.

Aquesta xarxa de minideixalleries gestionades per l'empresa Blipvert tenen per objectiu incentivar el reciclatge de petits residus domèstics especials, que són de caire perillós per al medi ambient i la salut. Blipvert buida les instal·lacions, classifica i transporta els residus a la planta de tractament o a la deixalleria municipal, a més del manteniment i la neteja dels contenidors.

La voluntat de l’equip de govern és facilitar que la ciutadania llenci els residus allà on toca. L’ajuntament treballa dia a dia per augmentar la taxa de recollida selectiva al municipi, i fidelitzar als usuaris en punts verd com aquests. És una aposta clara per facilitar el reciclatge i educar a veïns i veïnes i reduir els residus que es llencen al contenidor gris de rebuig.