Adéu a la Maria Bancells i Camps, la senyoreta Maria

26/06/2020

Nascuda a Sils, va treballar com a mestra a diferents pobles fins que l’any 1964 es va incorporar a l’escola de Pals on va impartir classes de primària fins a la seva jubilació; a més de les classes normals, durant un temps va ensenyar comerç i va preparar l’alumnat que es volia presentar als exàmens  de la revàlida de batxillerat.

Va destacar sempre per inculcar les bones formes i el respecte a un mateix i als altres, especialment  a les persones grans. En aquest sentit, va participar durant molts anys en l’organització de la festa d’Homenatge a la Vellesa com a mestra, com a membre del Patronat i com a representant de la Llar del Pensionista de la qual en va ser secretària durant deu anys aproximadament. També era una persona preocupada pel benestar dels conciutadans, disposada a ajudar tothom que ho necessités; de fermes conviccions religioses, va ser una de les primeres persones que va formar part de la secció local de Càritas a la qual hi va dedicar gairebé trenta anys.

Amb la pèrdua de la Srta. Maria, com sempre se l’ha coneguda a Pals, diem adéu a una persona disposada a col·laborar i participar de qualsevol activitat sociocultural; a una persona amb criteri per donar sempre la seva opinió i escoltar també la dels altres; en definitiva, diem adéu a una ciutadana enamorada del seu poble i de la seva gent.

Gràcies per tots aquests anys, senyoreta Maria!!