Ajuntament informa: Regulació de l'estacionament per la temporada d'estiu

18/06/2019

L’Ajuntament de Pals aplicarà restriccions d’estacionament al nucli antic de la vila i activarà el funcionament de la zona blava.

Per tal de regular el trànsit motoritzat i prioritzar la circulació durant l’estiu, l’Ajuntament de Pals aplicarà, en els mesos de juliol i agost, un seguit de mesures relacionades amb l’estacionament. L’objectiu d’aquestes és la de garantir la seguretat, la fluïdesa del trànsit i la prevenció de riscos viaris. Les restriccions s’aplicaran a determinats llocs durant el període de màxima afluència turística.

Restricció de l’aparcament al nucli antic

De l’1 de juliol al 31 d’agost, ambdós inclosos, no estarà permès l’estacionament al nucli antic de Pals, concretament a la Plaça Major, a la Plaça de l’Església (a dalt i a baix), al Carrer Placetes i al Carrer Hospital. A la resta d’emplaçaments del nucli antic tan sols hi podran estacionar els residents amb acreditació de la targeta corresponent.

Incorporació de la zona blava

A més d’això, a partir de l’1 de juny entrarà en funcionament l’estacionament amb limitació horària (zona blava), que finalitzarà el 30 de setembre. Els veïns que abonen l’Impost Municipal de Vehicles de Tracció Mecànica a l’Ajuntament de Pals no han de realitzar cap tipus de tramitació administrativa.

Les persones que disposin d’una segona residència al municipi, així com aquelles que treballin en algun dels seus establiments, podran sol·licitar, a partir del 15 de maig, l’abonament per estacionar a la zona blava del nucli de Pals i de la platja, per un import de 65 euros per tota la temporada.

Els interessats podran fer la corresponent sol·licitud a través de la pàgina web de l’Ajuntament, adjuntant la següent documentació: el contracte de treball o alta d’autònoms, quan ho sol·licitin treballadors dels comerços (65 € abonament temporada); el rebut de l’Impost de Bens i Immobles per les persones que tinguin una segona residència (65 € abonament temporada); el DNI del titular del rebut i, finalment, la matrícula del vehicle pel qual se sol·licita l’abonament.  Per qualsevol dubte, podeu trucar a la Policia Local de Pals, en horari d’oficina, de dilluns a divendres, de les 15 h a les 20 h, i el dissabte de 10 h a 13 h.