Ajuts per a la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges unifamiliars

26/09/2023

Es poden sol·licitar fins al 31 de desembre.

La Generalitat ha llançat una línia de subvenció per reformar habitatges amb perspectiva d'estalvi energètic. Els ajuts PREE5000 són per a persones propietàries d'edificis o habitatges unifamiliars en municipis de menys de 5.000 habitants, com és el cas de Pals. La sol·licitud es pot fer fins al 31 de desembre de 2023, al web de l'Institut Català d'Energia (ICAEN).

L'objectiu del programa és assolir els objectius europeus de reducció del consum d'energia i del nivell d'emissions de CO₂ mitjançant la millora de l'eficiència dels edificis existents. L'import de la subvenció pot anar entre el 40 i 100% del cost de la rehabilitació. Segons el mateix ICAEN, la mitjana d'ajuts que s'adjudiquen en l'actualitat és del 70%. Les accions que es poden dur a terme són millores en l'eficiència energètica de l'envoltant tèrmica i de les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària.

Per sol·licitar la subvenció cal assolir una reducció del consum d'energia primària no renovable mínima del 30% i millorar la qualitat energètica de l'escala d'emissions, com a mínim, una lletra (kg CO₂/m2 anys). Abans de fer el tràmit, l'ICAEN recomana contactar amb un professional amb antelació suficient, ja que aquest cost també està subvencionat.

Per a més informació, visiteu aquest enllaç.

Informació addicional