Avui a Pals commemorem l’1-O de fa 3 anys

01/10/2020

L’1 d’octubre de 2017 quedarà marcat per sempre en la història del nostre poble. Un dia en el que vàrem assaborir la victòria de la democràcia, les urnes i de la llibertat, però també la tristor i el dolor de la repressió, la injustícia i la impotència davant els cops i els intents fallits de silenciar la veu del poble.

Des de llavors, cada 1 d’octubre commemorem l’esforç anònim de desenes de voluntàries i voluntaris de Pals qui, amb la seva tenacitat, il·lusió, esperança i compromís, varen fer que les urnes fossin al Centre Cívic  perquè tothom tingués l’oportunitat de votar, de forma lliure, pacífica i cívica, sobre el futur del seu país. La democràcia, la justícia social i la llibertat són els fonaments de la societat i els poders públics els han de garantir.

Avui, 3 anys després, tornem a alçar la veu per dir ben alt i ben clar que la resposta és més democràcia, més justícia i més llibertat, ja que només així podrem canalitzar políticament la voluntat, sigui quina sigui, de tot un poble, que lliure i determinat, es guanya cada dia el dret a parlar, a votar, i a decidir.