BAN de l'alcalde respecte la revetlla de Sant Joan

21/06/2023

L'alcalde de Pals, CARLES PI RENART, ha signat un BAN al voltant de la celebració de la diada de Sant Joan 2023:

La celebració de Sant Joan és una festa tradicional i molt arrelada al territori, amb participació de tots els públics. Conté una gran riquesa ritual i simbòlica: el foc, però també el menjar, les cançons, i altres pràctiques en són elements essencials. A més, té una significació específica ja que coincideix amb el solstici d’estiu i és el tret de sortida per gaudir de les activitats a l’aire lliure i de les vacances. 

La situació actual de risc alt d'incendi forestal deriva, principalment, del llarg episodi de sequera generalitzat a tot el territori, donades les poques pluges registrades i el consegüent estrès hídric que pateixen els boscos. 

Amb la finalitat de mantenir l’ordre, evitar actes susceptibles de causar danys a les persones o a les coses i prevenir incendis forestals, recordeu que es prohibeix : 

• Llançar coets i petards a menys de 500 metres de zones boscoses. 

• Fer explotar tota classe de productes pirotècnics al mig de la via pública impedint la normal circulació de vehicles i vianants. Manipular o llançar petards des de les balconades o finestres. Llançar petards contra les persones o en el mobiliari urbà (contenidors, papereres, bancs...). 

• Encendre fogueres dins del terme municipal. 

• Els fanalets voladors. 

A més, per tal d’evitar possibles accidents relacionats amb l´ús de petards, us recomanem que: 

• Compreu els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i deixeu-vos assessorar per un professional. 

• No us guardeu els petards a les butxaques. Cal llegir les instruccions de cada article. 

La Policia Local serà l’encarregada de mantenir l’ordre i vetllarà pel compliment d’aquest Ban. 

 

Pals, 19 de juny de 2023 

 

 

Informació addicional