BAN de l'alcalde respecte la revetlla de Sant Joan

22/06/2021

L'alcalde de Pals, Carles Pi, ha signat el següent BAN relacionat amb la celebració de la revetlla de Sant Joan al municipi:

La celebració de la Revetlla de Sant Joan és a prop. Aquest any hem de ser més curosos que mai, tant pel risc d’incendi associat a l’ús de petards i coets, com per la necessitat de respectar les normes d’higiene i distanciament social establertes per tal d’evitar la propagació de la Covid-19, Resolució SLT/1934/2021 de 18 de juny, la qual va entrar en vigor el 21 de juny de 2021, així com la normativa de l’OOMM de Civisme del Municipi de Pals.

En les reunions que suposin la concentració de persones en espais públics, no s’hi permet el consum ni d’aliments ni de begudes, es recomana que no superin el nombre màxim de deu persones, llevat que es tracti de convivents. L’ús de la mascareta és obligatori. També és molt important la neteja freqüent de les mans. En cas de fer servir pirotècnia, no utilitzeu gels hidroalcohòlics(són incompatibles)i feu el rentat de mans amb aigua i sabó.

Us recomanem que seguiu les mesures següents per l’ús de petards:

  • Compreu les productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i deixeu-vos assessorar per un professional.
  • Es poden comprar petards en línia i recollir-los a la botiga amb cita prèvia per evitar aglomeracions.
  • Segui les mesures d’higiene i protecció establertes a l’establiment.
  • No us guardeu els petards a les butxaques. Cal llegir les instruccions de cada article.

Amb la finalitat de mantenir l’ordre, evitar actes susceptibles de causar danys a les persones o a les coses i prevenir incendis forestals, recordeu que es prohibeix :

  • Llançar coets i petards a menys de 500 metres de zones boscoses.
  • Fer explotar tota classe de productes pirotècnics al mig de la via pública impedint la normal circulació de vehicles i vianants. Manipular o llançar petards des de les balconades o finestres. Llançar petards contra les persones o en el mobiliari urbà(contenidors, papereres, bancs...).
  • Encendre fogueres dins del terme municipal.
  • Explotar tota classe de coets o de productes pirotècnics a partir de la una de la matinada.
  • Consum d’alcohol a la via pública.

La Policia Local serà l’encarregada de mantenir l’ordre i vetllarà pel compliment d’aquest Ban.

 

Pals, 22 de juny de 2021 

Informació addicional