Ban municipal sobre la restricció de la circulació de persones per evitar la propagació de la COVID

02/04/2020

L'alcalde de Pals, Carles Pi, informa de l'aprovació i aplicació d'un BAN MUNICIPAL sobre la restricció de la circulació de persones per la via pública.

Atesa la necessitat d’evitar la propagació del coronavirus Covid-19 i la declaració de l’estat d’alarma, els/les ciutadans/es només podran circular per la via pública, tant a peu com amb vehicle, quan sigui imprescindible, per a les activitats següents:

- Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat. L’estada dins l’establiment ha de ser la mínima i imprescindible per fer la compra necessària. El Departament de Salut recomana mantenir entre 1 i 2 metres de distància entre persones.

- Assistència a instal·lacions sanitàries.

- El desplaçament dels/de les treballadors/es al lloc de treball esta_̀ limitat als serveis essencials, entre el 30 de març, i el 9 d’abril inclosos. Es permeten les activitats relacionades amb la cadena de subministrament del mercat i funcionament del servei de bens de primera necessitat, com ara aliments, medicaments i productes higiènics; la cadena de producció i distribució de bens i material mèdic.

- No està permès anar a les segones residències. Si es troba ja en elles es considerarà l’habitual.

- Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

- Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.

- Per causa de força major o per situació de necessitat.

- Es poden passejar als animals de companyia de manera individual, mai amb altres acompanyants. Els propietaris dels animals de companyia, a l’hora de treure’ls a passejar, han de limitar-se al període de temps estrictament necessari perquè l'animal faci les seves necessitats, sense allunyar-se més de 200 metres del seu habitatge, mantenint les distàncies de seguretat i no apropant-se a d'altres persones i animals.

- No està permès sortir a fer esport o passejar per boscos o platges.

- Qualsevol de les activitats permeses s’haurà de fer individualment, llevat que s’acompanyi persones amb discapacitat o per una altra causa justificada.

-Tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia pels agents de l’autoritat.