Ca la Pruna acull aquest divendres un acte sobre memòria històrica

23/10/2019

Coincidint amb el cinquè aniversari del monòlit dedicat als quatre palsencs afusellats pel franquisme, aquest divendres 25 d’octubre, a les 20 h a Ca la Pruna, se celebrarà un homenatge i una xerrada sobre la importància de la memòria històrica.

 

Aquest divendres, 25 d’octubre, a les 20 h a l’Auditori de Ca la Pruna, tindrà lloc una jornada sobre memòria històrica. L’esdeveniment coincideix amb el cinquè aniversari de la inauguració del monòlit instal·lat com a record de quatre palsencs (l’alcalde, Martí Reig; els regidors Josep Fonquerna i Enric Polo, i l’ordenança Lluís Ferrer) afusellats un cop acabada la Guerra Civil. Van ser l’alcalde del municipi, dos regidors i un treballador municipal, que van oferir els seus serveis durant la República.

 

L’acte comptarà amb una xerrada a càrrec de la psicòloga Clara Esquena sobre la importància de la memòria històrica en la recuperació dels traumes de guerra. Seguidament, els familiars dels afusellats llegiran uns textos i fragments com a homenatge.

 

L’alcalde de Pals, Carles Pi, que clourà l’acte, convida tothom a compartir “una jornada que serà emotiva, intensa i dura, però necessària. La memòria històrica ens ha de servir per intentar sanar ferides, per fer justícia, però també per entendre el nostre passat i millorar el futur”.