Càritas Pals continua treballant pel benestar dels col·lectius desafavorits

16/06/2022

Actualment, l'entitat té en marxa tres projectes enfocats a l'educació, l'acompanyament a gent gran i roba de segona mà

L'entitat de Càritas a Pals treballa dia rere dia per oferir un ventall de possibilitats als col·lectius de persones que no poden afrontar les dificultats per les quals travessa la societat: crisis, guerres i la inestabilitat global. Ens posem mans a l'obra per aconseguir que ningú es quedi enrere, aïllat de la resta de persones. Ens oposem a l'individualisme tot creant projectes transversals que fan més fàcil la vida de moltes persones. 
 
Actualment, estan en marxa tres projectes diferents en els quals Càritas Pals actua cada dia. El primer és el Servei d'Intervenció Educativa (S.I.E) que ofereix a nens i nenes de primària i secundària un reforç escolar, emocional i social. Treballa amb les famílies per ajudar a la integració de l'alumne atenent a les seves necessitats. Té capacitat per a 20 alumnes (10 de primària i 10 de secundària) i es porta a terme a l'aula de formació de l'Escola Bressol Petit Quermany durant tot el curs escolar. A més a més, el S.I.E també organitza sortides lúdiques durant l'estiu. 
 
El segon projecte està orientat a l'acompanyament de la gen gran. Sota el nom "Ser Gran en Dignitat", pretén estar al costat de persones majors de 60 anys que viuen al nostre poble i se senten soles. Es tracta d'estar dues hores a la setmana a casa d'aquella persona xerrant, llegint, veient alguna pel·lícula o fent una sortida a l'aire lliure. L'objectiu es acompanyar la gent gran de la vila i evitar el seu aïllament. 
 
Finalment, el tercer projecte és un dels més veterans: el rober. Aquest obre cada dimecres (exceptuant el mes d'agost) per atendre totes les donacions de roba. Només l'any passat, 45 famílies van participar en el projecte solidari ajudant a prop de 254 persones. El rober acull roba que ja no utilitzem o fins i tot, trencada. Aquesta és recollida per l'empresa ECOSOL de reinserció de personal que recull totes les donacions i la porta a botigues de moda-RE per transformar-les o per destinar-les a una planta de reciclatge tèxtil. Aquest servei també ajuda a la recollida de joguines de Nadal portant il·lusió a desenes de nens i nenes de la vila.

Si voleu participar en algun d'aquests projectes, poseu-vos en contacte amb Càritas Pals a través del telèfon 605 12 18 03 . Està a les teves mans ser solidari amb la resta. 

En el cas de voler ajudar econòmicament, es pot fer un ingrés al compte corrent següent: ES03 2100 9046 9002 0001 7302.