Celebració de l’acte de benedicció de la imatge de Sant Pere

30/06/2020

Ahir, a les 7 de la tarda, va tenir lloc a l’església de Pals la benedicció de la imatge de sant Pere. Fa 12 anys, es va sostreure del temple una talla de fusta de noguer que representava sant Pere. Des d’aleshores, quan hom entrava a l’església es trobava amb una corona al mur sense cap imatge. Ahir, doncs, va tornar sant Pere a ocupar el seu lloc, si bé no es tracta de la talla robada, sinó d’una nova escultura que reprodueix Sant Pere de Roda.

A l’acte, hi van participar el rector de la parròquia de Cadaqués i El Port de la Selva, mossèn Jaume Angelats, qui té la custòdia de Sant Pere de Roda; el restaurador Aleix Barberà. , qui ha estat l’artífex d’aquesta reproducció realitzada en impressió 3D; Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà i Carles Pi, alcalde de l’Ajuntament de Pals.

L’acompanyament musical va anar a càrrec de l’Emma Stratton qui va interpretar obres de Schubert amb l’orgue. 

Mossèn Josep Taberner, rector de Pals, va procedir a la benedicció de la imatge amb l’assistència d’una cinquantena de persones. L’acte va finalitzar a la plaça de l’església amb una copa de cava i uns aperitius.